Antynazi.org - winko czy nalewka

Tematy nie pasujące do żadnego innego działu.

Moderator: _Vendetta_

Antynazi.org - winko czy nalewka

Postprzez aszu 2009-02-04, 13:39

Szlomo
15-11-2003, 08:27
Winko - to taki płyn winopodobny w zgrabnej smukłej butelce, najtańsze z dostępnych legalnie.

Nalewka - to niemal identyczny płyn jak powyższy, o wyższej mocy, najczęściej uzyskiwanej przez domieszkowanie spirytusu; butelka typu 'tania wóda 0.7', choć coraz częściej zdarzają sie fantazyjne opakowania np. 1 l, karton.

Kiedy ja zaczynałem punkowanie, tak w połowie lat 90, to punkowcy spożywali zazwyczaj winko, nalewki były zarezerwowane dla stlaśliwych paskudnych dresików, etc.

Napój był słabiutki, piło się go dużo, nie masakrował od razu mózgownicy, był czas pogadać przed zamroczeniem całkowiym :).
Teraz wszyscy (tj. punki, skiny, skur..) zgodnie stoją w kolejce pod nocnym po ten sam płyn - naleweczkę, a tych co piją tylko jabole zostało niewielu. Ba, nawet terminologia uległa zatarciu

I mam teraz pytanko czy punk to może tak sobie bezkarnie pić nalewy(nie narażając honoru na szwank:-> ) czy też nie?
Zakładamy oczywiście, że punk musi pić :]

Dementi: Nieprawdą jest jakoby wszystkie jabole zawierały potworne ilości siary, a nalewki były od niej wolne.
WiQert
15-11-2003, 10:41
Po pierwsze, nikt ni powiedzał że każdy punk ma pić, po drugie punk to łamanie zasad i stereotypów a to co ty powiedzałeś to stereotyp
Szlomo
15-11-2003, 11:11
WiQert masz rację.
Chciałbym aby ten temat traktować raczej z przymrużeniem oka:>. Chodzi tylko o tych, którzy pijają te trunki i... może raczej osobiste wrażenia degustatorów.....
Putin
15-11-2003, 12:23
ja tam wole nalewki najlepiej porzeczkowa i rozrabiana z woda mineralna to jest juz ryjli horror szoł czasami siareczke wypije ale to juz rzadziej wogule to ostatnio cos sie w piciu wina opuscilem teraz przewaznie browary loje ale tym sie prawie upic nie da no ale przynajmniej w smaku zajebiste
feelip
15-11-2003, 22:59
A ja tam wole browary;).
Warka Strong Rulezzzz
Bo w knajpach cięzko jabcoka walnąć, można wódke albo jakies drinki (kamikadze;)) no ale to już są koszta no i nie ma to jak na szybkie piwko wpaść chociaż studenci rózne rzeczy piją chociażby domowe wino ryżowe;).
Ficket
15-11-2003, 23:39
Ja tam wolę piwka... Tak, piwka rox! :D
nikotynka
15-11-2003, 23:51
ja to abstynentka prawie 100%, ale musze przyznac, zescie mnie zdziwili :D browary zamiast starego dobrego winka ?? nonono...
Putin
16-11-2003, 00:11
no bo piwka sa w pyte a z winek to chyba najlepsze sa swojaki
Alik
16-11-2003, 00:26
Ja tam od czasu najebania się w trupa na wycieczce szkolnej i wypadnięciu kilku godzinek z mojego życia oraz kacu do godziny 20 następnego dnia, już wina nie ruszam raczej, chyba, że spróbować jakie... Dużo bardziej wolę piwko, a najlepsze dla mnie to: Specjal, Warka Strong (ale w małych ilościach, bo słodkie to) albo Volt Mocny jak mało kasy mam...
WiQert
16-11-2003, 00:35
nikt nie mowi ze jak sie pije wina to do zgonu
darlaxle
16-11-2003, 00:54
Winko dobre jest :))))

wiecie co .. jak mam na celu sie najebac to wszystko zalezy od kasy i nigdy sie jeszcze nie najebałem ze nie mogłem chodzić jak Alik :P.. ja stosuje metode jak już jeździ to przestaje :)

Goliat rządzi...
Alik
16-11-2003, 23:56
No to ładnie, niezła reklama: Alik - ten co się najebał w trzy dupy (trzy to za mało :P) na wycieczce szkolnej. Dzięki Darlaxle, hehe. Może napiszesz jeszcze, że kąpałem się w wannie po pijaku z kumplem (ale w bokserkach i przy świadkach!)?
maryan
17-11-2003, 10:30
W swej wielkiej mądrości powiem tak

Dobra nalewka nie jest zła o ile nie smakuje jak płyn do mycia naczyń co dość często się zdarza

Tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie o ile nie mówimy o winie marki "WINO" które smakuje wielce okrótnie

Więcej o winach http://hlory.prv.pl - polecam i zapraszam
masztownik
17-11-2003, 11:53
A ja wczoraj na kolacyję z panną jadłem MIĘSO (ale ja to jestem be) w sosie (no niedość że mięso to jeszcze w sosie :P ) I popijałem to WYTRAWNYM WINEM Sophia Cabernet Sauvignion (Pierdolony masztownik, ale z niego to burżuj, no nie ?? :P)
Szlomo
17-11-2003, 12:14
Masztowniku nie masz się czym chwalić. Ani to winko Zosia nie jest rewelacją, ani spożywanie trupa nie przynosi Ci chwały :D. A jedliście na cmentarzu? czy przyniosłeś do domu? :> Sos jak się domyślam był własny. ;)
Putin
17-11-2003, 12:47
ja ostatnio jadlem z panna kolacje to ona sobie jakies kanapki zrobila a ja wpierdalalem sledzie a pozniej pilismy nalewki:)
baboor
18-11-2003, 17:44
nalewka czy winko? jedno i drugie jest dobre :). wiec nad czym sie zastanawiac. ja ostatnio sam pijam nalewki w wiekszej ilosci niz winiaczki. ale wychowywalem sie na winie, totez na zawsze sentyment pozostanie. z nalewek preferuje jedynie plyny z Ostrowina (inne jakos dupnie smakuja), a wsrod winek kroluje od dawien dawna slynne W patykiem pisane (chyba tez Ostrowin). choc z winek polecalbym jeszcze jablkowego granata (pycha) i delikatesowe z rozowa naklejka (pilem kiedys w namyslowie i nie wiem czy jeszcze w produkcji). ale teraz, w jesienne wieczorki najlepsze sa winka wlasnej produkcji, z bulgoczacego w przedpokoju gasiorka :). smacznego.
Szulek
20-11-2003, 21:15
hehe jak mam wybierac winko czy nalewka to bywieram "siarkofrut" czerwony. a co do siary to juz nie te czasy kiedy jabole walily siara na kilometr. ostatnie takie winko pilem chyba w '98 roku ;-)
A prywatnie na imprezce wole czysta dobrze schłodzona (zaraqz pewnie mi sie dostanie za burzuj) w koncu jestem kumuchem prosto z rosji hehe ;-)
QUi-Gon
20-11-2003, 21:41
no ja też jak zaczynałem to wina były w modzie
a teraz.... nalewki
nie wiem jakoś nigdy mi nalewki nie smakowały
zostało przywiązanie do jabolków i na nic nie zamienie
u mnie w mieście jest jeszcze cos takiego jak winiarnia
0,5l w kuflu za 3,50 i sieka dwa razy wiecej niz butelkowy jabol i lepszeee
ale nie ma co odrodzimy chwale tanich win
nalewki sa ble
jabol nie umarl!!
bobinek
21-11-2003, 19:08
Nalewki nalewkami ale ja polecam najlepsze wino jakie kiedykolwiek piłem tylko 3,20 zł.
gazowane WARKA STRONG APLLE VINE ale mozna je kupić tylko w okolicach Rzeszowa niestety :(

A u mnie króluje (Wrocław) Sperma szatana :) albo Uśmiech traktorzysty :) jest to tanie a ryje dynie masakrycznie i smaczne !!

A dobra rada jak brak kasy to kupcie sobie sok z gumi jagód (denaturat) i chleb !! wyjdzie czysty spiryt !! i jest jada :D
Kleszcz
22-11-2003, 23:23
Po pewnych wypadkach mam awersję do nalewek. Winko jest lepsze i tyle. A takie winiarnie są debeściackie:P
robet
23-11-2003, 07:31
Pierwszy alkohol jaki w życiu piłem to właśnie winko.
Od tamtych zamierzchłych czasów pozostał mi sentyment
do tego trunku i popijamy czasami winko z kolesiami.
Chociaż zdarzało się i picie nalewek to jednak wolę jabole
ze względu na lepszy smak,bukiet itp.
Osobiście polecam "złoty kielich" - jest wyjątkowo smaczny.
Jabol Rules!!!
De_Cyc
23-11-2003, 23:22
Jak byłem na imprezie "Blues nad Bugiem" to piliśmy tam drink o nazwie Calamucho. Robiliśmy go w pięciolitrowej butli po wodzie mineralnej, w skład wchodziły dwa wina, (wina nie nalewki :D), pół litra spirytusu z mety, a całość dopełniona wodą mineralną lub jakimś soczkeim. Mniam. Ale osobiście itak wolę pożądne piwko, kasztelana, albo speciala, choć special u mnie w okolicy to żadkość. Ale jak już miałem wypić jabola to najczęściej był to; killer, albo Łzy Sołtysa :D Aha dodam jeszcze że po spirytus do calamucho, kolega jeździł 20km rowerem, i to ze dwa razy na dzień :D
bobinek
24-11-2003, 18:14
Wiesz ja rozumie takiego "drinka" :)

ale ja jak bylem swojego czasu w grecji to tam sprzedawali 5 litrow vina za 2 euro tyllko nie bylo ono za mocne wiec wypijalismy pol butli a do reszty dolewalismy wodke OUZO (anyzowa) i nieraz jak bylo jeszcze za slabe to dochodzil Sznapss (wodka owocowa) poprostu klasa !! jeszcze nigdy tak nie zygalem ja po tym !! :) a kaca mialem przez tydzien po powrocie do PL
suzej
04-01-2004, 23:05
e punk pić musi :)
co to za punk co niepije:P jakiś streighedge (czy jak sie pisze) kto niepije ten prawie nieżyje a jak punk niepije to nieżyje i umiera a przecież punk not dead
Sodom
04-01-2004, 23:18
Komandos wymiata :D ......tyle ja powiem.
Tiboo
05-01-2004, 16:28
Originally posted by feelip
Bo w knajpach cięzko jabcoka walnąć, można wódke albo jakies drinki (kamikadze;))

eee tam ja ostatnio w knajpie komandosa obaliłem i był git:) powiem wam tylko że komandos ze szklanicy jest dużo lepszy niż z gwinta :D

Ja jestem zdania że co swoje to najlepsze :)))
I u mnie tez stoi bardzo ładny gąsiorek tyle że pusty narazie :/ Czymś trza by było go napełnić bo to aż grzech nie wykorzystać takiego sprzętu...

Apropo macie jakieś dobre przepisy opócz standartu typu ryż+cukier+rodzynki+dorżdże??
Robbo
05-01-2004, 17:13
tiboo poszukaj na necie jest duzo przepisow na wina.

Osobiscie tez preferuje piwo. Moim ulubionym gatunkiem jest VOLT ale innymi nie pogardze bo wiekszosc piw i tak jest bardzo podobna w smaku.
suzej
05-01-2004, 18:09
jeśłi chodzi o piwo to anjbarsziej lubie Leżajsk:D gul gul gul leżajski full:D

a jeśli chodzi o przpies
y na wno to olecam strone www.ksiazki4u.prv.pl w dziale wina jest masa przpeisów nawet takei wino z cebuli to jest przpies na neigo:P heh ciekawe jak smakuje:D
Kranix
06-01-2004, 19:35
Nalewatory śmierdzą...

Wino - COmandos
Piwo - Warka Strong

something else?
Tiboo
06-01-2004, 19:46
suzej a masz pościągane te przepisy?? bo na stronce którą podałeś działa zaledwie kilka pierwszych przepisów :/
Poszukam se czegoś jeszcze na necie. Jak już coś zrobie i zleje do butlelek, to poinforumje o tym radozym fakcie sznaowne forumowe grono i zapraszam na degustacje :D
Sodom
06-01-2004, 20:35
yhyyy Tiboo robi bibe !!! :P
Kranix
06-01-2004, 21:24
no to impreza się zapowiada...
suzej
06-01-2004, 22:14
tibbo niestety niemam pościąganych bo sam nigdy wina nierobie wole jabole domowe mi niesmakują zabrdzo więc nawet nieściągałem:(
MARGO
07-01-2004, 01:25
a czemu punk musi pic? A w ogóle jakie to ma znaczenie co sie pije? Mozna nawet dyktę :)
Tiboo
07-01-2004, 03:15
hmm a czemu nie?? :) Pozatym są punki co nie piją no ale co to za punki ;) Zresztą o nich wypowiedział sie już (bardzo mądrze zgrsztą :) ) suzej na stronie poprzedniej tegoż wątka więc nie bede sie powtarzał.
No według mnie co sie pije ma zasadnicze znaczenie!! Wszystko zresztą zależy od okazji, zasobności finansowych, oraz predyspozycji psycho-fizycznych (mówiąc prosciej od głowy) danego delikwenta. Ano mozna, ja to lubie zwać Błękitem Paryża :P nasuwa sie tylko pytanie po co. Ja tam lubie to co swoje: najtańsze, najsmaczniejsze i najpewniejsze :D a jaka radosć jak tak tak sobie winko bulgocze a potem sie zleje takie cudo do butelek i odstawi do piwnicy żeby polezakowało....do piątku :P sama radość :)
Szaman_77
07-01-2004, 14:33
PIWO jest najlepzym trunkiem ! jedynym skutkiem ubocznym jest to ze miesien brzuszny rosnie a z winek to polecam jabłuszko sandomierskie Truskawke i GIT-a chyba najlepsze z tych ktore pilem nalewki to najlepsza byla jabłoko miętowa a z jaiej firmy nuie pamiętam

----------------
hyhy ale i tak zawsze najlepiej Wziąźć woreczek, tubke kleju i zrobić sobie BUTAparty :P
----------------
Jolka
07-01-2004, 16:46
Ha winko domowe jest najlepsze, wyobraźcie sobie kiedyś kumpel zrobił winko z aroni, bodaj cos tam się nie chciało robić i wszyscy o nim zapomnieli, oczywiscie nkomu nie chcialo sie posprzatac. Po jakims czasie winko ktore podobno nadawalo sie do wylewki okazalo sie tak przesamcznym trunkiem, z z radosci miast cieszyc sie nim przez dajmy na to m-c (no nie caly) cieszylismy sie dokladnie 4 dni. W miedzyczasie tyle sie wydarzylo. Teraz (jeszcze sie robi, niestety) mamy winko z winogron, teraz juz druga fermentacja ale juz daje rade (trzeba bylo zrobic testing). POLECAM !!!!!! A jezeli o tanie winka chodzi to stary jary Byk. A pamietacie "patykiem pisane" ??? Pozdrawiam
bobinek
07-01-2004, 17:33
margo ty jestes z wrocka i powinnas wiedziec ze tu kroluje "sperma szatana" za 3zł litr !! lub "uśmiech traktorzysty" na rondzie a na stacjach benzynowych zyle kupuja biała dykte i pija wiec kazdy pije co lubi !! :)
Tiboo
07-01-2004, 23:29
Szaman_77 niewątpliwie ma rację - PIWO jest najlepzym trunkiem! Tyle tylko ze piwa se w domu nie zrobie, a winko tak. Pozatym winko też ma swój urok i powiedzmy jest dużo 'wydajniejsze' :P
A pozatym jak mawia mój kumpel 'Impreza bez wina, to impreza stracona' :D
Tym optymistycznym akcentem kończe niniejszy post :)
Wiejski_Brat
08-01-2004, 00:28
Hmm... z winek bardzo niewiele mi podchodzi, chyba tylko Komandos.

Z nalewek produkty Ostrowina-malinowa+woda mineralna-pychota!!!

No i specjał sezonu-Komandos z Colą.
Oczywiście nie z coca-colą, tylko jakąś z tych tańszych. Rozcieńczamy pół na pół-naprawdę wyśmienite-polecam!!!
suzej
08-01-2004, 18:13
eh wino z colą fujj grrr
nielubie pić wina jak niecuzje jego smaku nawet jak szczurem wali okropnie to nienawidze mieszać z niczym a tymbardziej z colą wiele osób ostatnio z cola miesza jak sprubowałem to dalmnei syf jest straszny
niepoto kupuje wino żeby czuć cole
MARGO
08-01-2004, 18:17
wino z colą:) :) czyli TWISTER przynajmniej u mnie w mieście tak to sie nazywa:P
paranoja
08-01-2004, 21:34
Pijcie co chcecie, nie pijcie jak nie chcecie...Dla mnie winko rules :D
loki
25-02-2004, 17:21
1.pić życias rozkosz a cóż nam szkodzi...
2.ostatnimi czasy po nalewach podle sie czuje więc tera tylko winko abu bronx (jak je kaska to Woodka)
3. warka strong nie zasługuje na miano piwa paskudne to jak nie wiem co!!!
gumi
24-04-2004, 20:48
hehe margo ja tez z wrocka a tego drina nie pilam...:P moze kiedys sprobuja aczkolwiek bardzo w to watpie poniewaz nie pijam kolki w zadnych ilosciach...:/

bobinek usmiech traktorzysty daje rady...i to bardzo ale spiryt of the time(duch czasu) dobra rzecz wino marcina...spoko i wino marki wino kawalier-na to wiecej kaski idzie ale jak lepiej idzie sepienie ludzi to mozna sobie na takie rarytasy pozwolic:) no ja nalewki lubie wina tez ale teraz juz ich nie pije... w moim menu w rubryce alkohol najczesciej mozna znalezc piwo: mocne(1,65zl albert) tatra zolta (2,10zl pss spolem-feniks no i jeszcze w monopolu na swidnickiej po 2zl) ksiaz praktycznie wszedzie gdzie alkohol 199-2,29zl no i zamkowe ale to na srodmiesciu...po 1,22 ale taki sciek... ogolnie procenty lubie ale nie zebym sie najebala bo moj organizm jest dosyc podatny na alkohol...:)

z wyrazami szacunku dla zapijaczow nalewek...Gumis...
Rotten79
24-04-2004, 21:29
Cóż, ja pozostaję wierny browarom i najbardziej TATRA, a wino zdarza się, owszem - czerwone, pół wytrawne.
Polecam świetne z Chile - Gato Negro, jak już kupicie dajcie znać, chętnie się podłączę. :P
swap
24-04-2004, 21:40
ludzie czy to wazne jakie wino/nalewke/piwo sie pije aby sie tylko napic? jesli mamy ochote i kase to wtedy dopiero mozemy sobie pozwolic na cos lepszego :D
suzej
24-04-2004, 22:09
dlamnie baardzo ważne jest to co pije bo np niebęde pił czegoś co mi niesmakuje tylko poto żeby się najebać no hyba że już wstawiony jestemto mi obojętne

piwo sie mnei ulubione zmieniło teraz to najabrdziej lubie tatre mocną a winko to cherry mix tylko kurwa park nam pały zjebały bo ciągle jeżdża na kole i musieliśmy zmienic miejsce żulenia ale dobrze jest tylko w tym nowym miejcu jebie cebulą często a jak niecebulą to szcochami dziwne miejsce troche:P ale zato pał nie ma narazie
bobinek
24-04-2004, 22:24
gumi ja tesz pijam tatre zolta !! albo harnasia ;p

a suzej jak jezdza na roerach to im spuscie powietrze albo potnijcie opony chyba was za to nie zaszczela ;p hehe i jusz park jest wasz !!
suzej
24-04-2004, 22:45
no tylko ze niejeżdża na rowerach gdzie by im sie chciało na rowerach jeździć
zzyraf(a)
25-04-2004, 12:40
ja polecam nalewki:
prima wiśniowa
prima kokosowa (moja ulubiona)
kapitan polewa: nalewka kapitańska
browary:
oczywiście mocny euroshopper z alberta
pilsener urquell barley (czy jakoś tak)
a drink to faktycznie najlepszej zmieszać nalewkę z colą albo spritem(nie mylić ze sipirytem), albo jak więcej kasy jest to wódka z piwem ;)
C_molotov
25-04-2004, 13:13
pilsener urquell barley (czy jakoś tak)

"Pilsnera wypić trzema łykami
Porządek zrobić wreszcie z Żydami" SeSeSeSe.... <spadów :>
zzyraf(a)
25-04-2004, 13:57
SeSeSeSe....
SeSeSeSe?? niuuu... skądeś ty jest?
Robbo
25-04-2004, 14:15
ja ostatnio zasmakowalem w piwie gorskim - 1,09 za butelke + kaucja (w niektorych sklepach - 0,99+kaucja. A smak calkiem dobry...

natomiast zdecydowanie najgorsze piwo jakie pilem to imperator (wytwor browarow jablonowo) - jakies 2,80 za puszke i 10% alkoholu. W smaku znacznie gorszy od wiekszosci jaboli.
resztka
25-04-2004, 14:46
-sok winogronowy albo marchwiowo-truskawkowy
-herbata zielona z cytryną
-tymbark kaktusowo-jabłkowy

sXe rulez :)
Jakubek
25-04-2004, 14:48
jednym słowem, wszystkie sXe soczki ;-))
silence
25-04-2004, 23:58
woda niegazowana z biedronki "oaza" & z biedronki oczywiscie sok ala kubus :D bardzo pyszny ..... i soczek pomaranczowy :D sXe rules ( choc sam nie jestem )
ale i tak vegetarian power !
Rotten79
26-04-2004, 00:52
z mocniejszych rzeczy polecam zrobić dobrą przepalankę, tylko zamiast wody dać sok z czarnej porzeczki. Po prostu potęga :)
Siwy_PO
26-04-2004, 01:12
Z nalewek polecam Trolla lub Apetit wiśniowy
z win to te domowej roboty albo jakiś jabczan "Maryś" czy coś takiego.
Ogólnie wole nalewki niż wina no i efekt jest lepszy
Szlomo
26-04-2004, 03:24
-sok winogronowy albo marchwiowo-truskawkowy
-herbata zielona z cytryną
-tymbark kaktusowo-jabłkowy

sXe rulez :)

Herbata zielona to jest wspaniała sprawa, choć ja wolę solo, bez cytryny i przede wszystkim bez cukru, ale ten tymbark to na sXe mi nie wygląda - pewnie to jakiś wywar z peyotlu :-D
Lauren
26-04-2004, 15:41
a ja mam przepsy na swietne winka...hmmm i miody pitne:) no i na koniec herbatke na kaca wlasnej robotki:)
MOge przeslac,jakby co
a wina?Rozkosz dla podniebienia...hehhe
U mnie zawsze spizarnia pelna
hehehe
buri
26-04-2004, 17:07
apropo nalewek polecam bezprecendensowy i jedyny w swoim rodzaju teleturniej dla prawdziwych twardzieli... "JAKA TO NALEWKA" !

http://www.gnutella.pl/~bogien/download/nalewka.avi
gumi
26-04-2004, 17:42
czy jest ktos tu kto nie pije przynajmniej raz w tygodniu...??:):):)
bobinek
26-04-2004, 17:44
buri co to za link bo ja sie boje ze to siakis wirus czy cus
LaMiAn
26-04-2004, 18:12
a propo tematu winko czy nalewka?
moja odp: P I W O i W Ó D A !! !! !! :D:D:D
bobinek
26-04-2004, 18:38
Lamian pierdolisz !! bija cie w domu czy co ?? hehe

vinka sa najlepsze !! albo pifka jakies tanie !! ale wóda bleeeeeeee
LaMiAn
26-04-2004, 18:50
Lamian pierdolisz !! bija cie w domu czy co ?? hehe

vinka sa najlepsze !! albo pifka jakies tanie !! ale wóda bleeeeeeee
buhaha bobinek :D:D:D ile ty masz lat?
widzisz jak mialem z 15 do 18 lat, to tez pilem nalewki... kiedys majac 15 lat spilem 3 jabole i od tamtej pory nie ruszylem tego szajsu :D:D:D
..a teraz wyroslem juz z takich rzeczy, mam prawie 24 lata stary i pijam jedynie PIWA - LECH, ŻYWIEC, ostatnio Żubr :P ... nom i ow korst WÓDE - żołądkowa jest ok :P:P:P
..aha w domu mnie nikt nie bije :D:D:D buhaha
Siwy_PO
26-04-2004, 20:56
LaMian ma racje nalewki sie pije w wieku 15 lat, z wiekiem to przchodzi i jest fascynacja wódką - znaczy jej możliwościami.
buri
26-04-2004, 21:10
tak kurwa bobinek od razu bym tu wirusa wrzucil
przeciz napisalem ze to film nawiazujacy tematyka do tego posta
loki
26-04-2004, 21:51
film bardzo, bardzo żałosny
i zrobiony przez lolków którzy raczej nie piją specyfików o których kręcą video
taka mija opinia strasznie to czerstwe.
a wracając do tematu to wino potęgą jest i basta (wino to nie koniecznie jabol)
zzyraf(a)
26-04-2004, 22:05
buhaha bobinek :D:D:D ile ty masz lat?
widzisz jak mialem z 15 do 18 lat, to tez pilem nalewki...
hehe, ja nalewki piję dalej, bo są smaczne i zdrowe :D (bardzo), ale głównie dlatego, że kasy na nic innego ni ma
nom i ow korst WÓDE - żołądkowa jest ok
a żołądkowa (jak juz kasa sie znajdzie ;)) to moja ulubiona wódka!! no to jest po prostu wódka najlepsza na świecie, ten kolor, ten smak, ten zapach, ta faza :D polecam wszystkim żołądkową gorzką
Siwy_PO
26-04-2004, 22:20
No jak już wymieniacie wódki godne polecenia to polecam wódke Arctica - kosztuje 15 zł ale smakuje jak jakaś renomowana
bobinek
26-04-2004, 23:46
Wybacz lamian !! ;p mam 18 lat !!

buri niedoczytalem !!
Szlomo
27-04-2004, 02:31
czy jest ktos tu kto nie pije przynajmniej raz w tygodniu...??:):):)

Owszem jest, np. ja(w zeszłym roku się 'nawróciłem'), czemu myślisz, że tu wszyscy są chorzy?;-)

Tak czy siak, będę dalej twierdził, że winko jest lepsze niż nalewy i cała reszta wódzi i innych paści:-D. Będę się upierał mimo tego, że nie mam już 18 lat i to dłużej niż Lamian ! ! ;-D ;-) ;-| ;-( ;-[
gumi
28-04-2004, 18:43
i prawidlowo...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szolomo ty mozesz zostac prezydentem moze bedziesz sie trzymal tego co mowisz...:)a na polkach w sklepie stanie samo wino ale zostaw jeden taki z browarem dla mnie:)
zzyraf(a)
28-04-2004, 19:19
krążą plotki, że jak wejdziemy do UE to nie będzie już nalewek tylko same wina. buuuuu... jak tak, bez nalewek? bez mojej primy kokosowej? buuuuu...
bobinek
28-04-2004, 19:22
zyrafa a wierzysz w bajki ?? przeciesz kiedys byl temat ze nasze winka czy cos tam wysylaja do krajow UE i gdzies o tym slyszalem w mozgojebie (telewizja) wiec chyba tak jest !! i cos mi sie wydaje ze jak by nalewacze zniknely z pulek to polowa sklepow stracila by soje dotychczasowe dochody i by padla !!

a zreszta masz jeszcze 3 dni na wykupienie kilku skrzynek !! zrob zapasy ;p
zzyraf(a)
28-04-2004, 19:29
jak mam zrobić zapasy jak całe misto jest dechami zabite (dosłownie), pól miasta zagrodzone i trzeba mieć przepustki żeby się tam dostać, na każdym kroku stoi patrol i na każdym skrzyżowaniu radiola albo gabaryna i czasem nawet skoty, a nade mną latają helikoptery? A WSZYSTKO PRZEZ TEN JEBANY SZCZYT GOSPODARCZY!! KTOŚ TYLKO O TYM WSPOMNI TO ZAJEBIĘ!! jeszcze mi tylko czołgu na podwórku brakuje.
kurwa!!
bobinek
28-04-2004, 19:35
buehehehe i dlatego nienawidze warszawy !! a tak sie zapytam a na jakiego chuja to jest robione ?? bo glupi kwasniewski sobi ecos ubzdural i utrudnia zycie ludzia ?? zajebal bym !! a ci alntyglobalisci kiedy benda chodzili ??
zzyraf(a)
28-04-2004, 20:00
nikt nie wie po chuj to jest!! ja pierdolę. będą chodzić jutro do pierwszego. od jutra jest kurewski zakaz sprzedawania alkoholu!!
swap
28-04-2004, 20:13
zakaz sprzedawania alkoholu!!

nie no chyba juz z tym przesadzili
benia
28-04-2004, 20:16
hehe... pierwszy raz sie ciesze ze mieszkam sobie w szczecinie :D
zzyraf(a)
28-04-2004, 20:44
pewnie, że przesadzili! ale już zrobiłam zapasy... trzy wisienki ;)
dlaczego nikt mi nie współczuje tylko się cieszy, że mieszka tam gdzie mieszka?? :/
swap
28-04-2004, 23:06
nie no wspulczyc ci trzeba. a slyszeliscie kiedys o takiej dziurze jak PODDĘBICE? ale w koncu dziury maja swoje zalety: nigdy nie zabraknie <piwo&g i tym podobnych :p:p:p
LaMiAn
28-04-2004, 23:13
a slyszeliscie kiedys o takiej dziurze jak PODDĘBICE?
swap: pewno ze slyszalem, nawet dziesiatki razy przejezdzalem w drodze do Łodzi... i nawet kilka razy jadlem tam w jakies smazalni ryb: rybki ;) ale nie wiem czy ona jeszce istnieje... niedaleko przystanku PKS... jak sie z Turku jedzie.. za mostem od razu po lewo była ;)
benia
28-04-2004, 23:17
dlaczego nikt mi nie współczuje tylko się cieszy, że mieszka tam gdzie mieszka?? :/

ooo... biedactwo ;) jak ci wspolczuje :D ale przetrzymasz to ! wierzymy w ciebie !!
swap
28-04-2004, 23:32
ty no LaMiAn to jak bedziesz przejerzdzal przez p-ce to daj mi znac to bysmy sie spotkali i piwko/winko wypili :]
zzyraf(a)
29-04-2004, 00:03
no, od razu lepiej się poczułam ;)
bobinek
29-04-2004, 19:00
ogladalem to w telewizji i to mi przypominalo parade milosci czy wolnosci technomuslka !! i jeszcze pani redaktor powiedziala ze pochud odbywl sie w pokojowej atmosferze w dzwiekach muzyki techno !! pojebalo !!
rude girl
29-04-2004, 19:24
i wszystkie panie z telewizorni dziwią się, że jest tak kolorowo i spokojnie; nawet Kwaśniewskiemu głupio się zrobiło, że na demonstarcję przygotowywał się jak na wojnę; szczerze mówiąc to mi te opancerzone samochody policyjne przpomniały o tym jak za czasów PRL władza traktowała nieposłusznych, strajkujących obywateli
zzyraf(a)
29-04-2004, 20:45
i qrwa nie wiadomo po co tak całe miasto straszyć, że będzie się działo to samo co kilka lat temu w pradze... fuck, a tak ciepło, było dziś, słońce grzało, a ja wyjśc nie mogłam!!
bobinek
30-04-2004, 19:01
zyrafa takie zycie !! nie zawsze mozesz wyjsc z domu bo jeszcze kwasniewski ze swja ekipawparuje hehe ;p
gumi
05-05-2004, 18:37
hehe koledzy i kolezanki moje wrocili z antyszczyciora i powiedzieli ze naprawde trza byc jebnietym na maxa zeby cos takiego zrobic a wogole sluchajcie na czym polegal szczyt gospodarczy...:) zjechali sie wszyscy i gadali nie o podbudowywaniu gospodarki lecz o swoich prywatnych intereskach...polewka jeden typ byl z bosni i hercegowiny i go pytaja co on o tym mysli(globalista byl on) a on na to ze on nic nie wie tylko chce budfowe jakiegos mostu zalatwic:)<hahaha> rozpacz...(zrodlo tej wiadomosci dejwid)
zzyraf(a)
05-05-2004, 22:10
no mówiłam przecież: zjechali się z całej Polski i innych państw, żeby się przejść trzy ulice. i chuj to obchodziło tych gości ze szczytu, a najbardziej poszkodowani byli ludzie którzy mieszkali w warszawie, w centrum i chuj ich to wszystko obchodziło
bobinek
05-05-2004, 23:06
zyrafa mam propozycje zabawic sie w bin ladena i rozjebac hate kwasniewskiego jusz wiecej takich pierdol nie wymysli !! :);p
zzyraf(a)
05-05-2004, 23:55
zyrafa mam propozycje zabawic sie w bin ladena i rozjebac hate kwasniewskiego jusz wiecej takich pierdol nie wymysli !! :);p
może i byłoby to jakieś wyjście... hehehe... nie zaszkodzi spróbować ;)
LaMiAn
06-05-2004, 02:51
ejj kurwa zostawta Kwaśniewskiego Alexandra w spokoju!! !! !! to zajebisty koleś !! nasz prezydent... lepszego nie znajdziecie!! !! !! :D :D :D :D
Szlomo
06-05-2004, 07:50
hehe koledzy i kolezanki moje wrocili z antyszczyciora i powiedzieli ze naprawde trza byc jebnietym na maxa zeby cos takiego zrobic a wogole sluchajcie na czym polegal szczyt gospodarczy...:) zjechali sie wszyscy i gadali nie o podbudowywaniu gospodarki lecz o swoich prywatnych intereskach...polewka jeden typ byl z bosni i hercegowiny i go pytaja co on o tym mysli(globalista byl on) a on na to ze on nic nie wie tylko chce budfowe jakiegos mostu zalatwic:)<hahaha> rozpacz...(zrodlo tej wiadomosci dejwid)

No, kurwa! Przecież kapitalizm panuje, więc wiadomo, że gospodarka to sektor prywatny i "prywatne interesiki". O czym mieli gadać? O PGR-ach, czynie społecznym, spółdzielniach pracy???????????

Ja pierdole, rozumiem, że może się komuś (neo-)kapitalizm nie podobać(mnie się też niepodoba :-D ), ale żeby być anty i nawet nie wiedzieć na czym on polega to już paranoja(nie obrażając Paranoi :-) ). Nie dziwię się, że nikt się z anty/alter-globalistami nie liczy, skoro oni sami nie wiedzą o co chodzi...

Potem w tzw. prasie można znaleźć takie : 1 (http://polityka.onet.pl/162,1161690,1,0,artykul.html), 2 (http://polityka.onet.pl/162,1161688,1,0,artykul.html) tzw. artykuły.

Pozdrawiam, antyWładysław alterGomułka.
gumi
06-05-2004, 17:22
a ja powtorze to co zazwyczaj kazdy kocha swoje... wiesz co zzyraf(a) naprawde mi ciebie bylo zal jak pomyslalam ze masz tak pozamykane miasto...wogole chujowo... popierdolone to jest...a na chuj im ten szczyt??!!
zzyraf(a)
06-05-2004, 20:40
dzięki, chociaż tyle, chlip, chlip.....
pozamykane wszystko, zabite dechami, styropianem i czym tam się jeszcze dało (w wyborczej był konkurs na najładniej opakowany budynek) i zakaz sprzedawania alkoholu!!! ale przeżyłam!
a zamach na kwaśniewskiego to jeszcze wymaga przemyślenia.... ;)
bobinek
07-05-2004, 11:22
zyrafa on jusz konczy swoja dzialalnosc za rok albo i w tym wiec moze i niema sensu ale jak benda nowe wybory to trzeba glosowac na leppera !! on jest przyszloscia narodu
Szlomo
07-05-2004, 16:20
a ja powtorze to co zazwyczaj kazdy kocha swoje...

Nie wiem czego to ma dotyczyć, ale podejrzewam, że ma to coś wspólnego z łosiami i wszelakim drobiem...
zzyraf(a)
07-05-2004, 21:26
bobinek, jak lepper wygra wybory i będzie dyktatura (co zapowiedział) to się poświęcę i wysadzę się pod jego domem. przejdę do historii i będę w podręcznikach, encyklopediach... ;)
swap
07-05-2004, 23:26
wysadzę się pod jego domem.;)

chetnie sie do ciebie przylacze :P
darlaxle
08-05-2004, 01:49
temat pogrzebany :)
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Powrót do Hyde Park