Beenhakker ogłosił szeroką kadrę na Euro

Wszystko na temat sportu, od od piłki nożnej po szachy

Moderator: czarny

Beenhakker ogłosił szeroką kadrę na Euro

Postprzez aszu 2008-04-16, 14:42

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Kowalewski (Kolporter Korona Kielce)

Obrońcy: Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski (obaj Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Bronowicki (Crvana Zvezda Belgrad)

Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (PGE GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Radosław Majewski (Groclin Grodzisk Wlkp.), Michał Goliński (Zagłębie Lubin), Michał Pazdan (Górnik Zabrze).

Napastnicy: Maciej Żurawski (AE Larisa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Radosław Matusiak (Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Marek Saganowski (FC Southampton), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld), Dawid Janczyk (CSKA Moskwa)

Rezerwowy - Roger Guerreiro (Legia Warszawa) - jeśli otrzyma polskie obywatelstwo i FIFA wyrazi zgodę na jego udział w finałach mistrzostw Europy.

jak to widzicie panowie?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez siedemsiedem 2008-04-16, 15:45

bez niespodzianek w sumie,jesli chodzi o Rogera to mysle,ze nie jest nam potrzebny.Za to martwi mnie,ze Smolarek stracil miejsce w podstawowym skladzie i go wpuszczaja na ostatnie 20 minut w Racingu...
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez aszu 2008-04-16, 15:52

w sumie z rogerem zobaczymy co wyjdzie, smolarek jak dla mnie to jedna z podpor tej reprezentacji. mam tylko nadzieje, ze zurawski bedzie gral ogony i straci opaske kapiatana...
aszu
Administrator

Postprzez siedemsiedem 2008-04-16, 15:56

wyprobowac go mozna,ale czy go brac na Euro?obym sie co do niego pomylil ;-)
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez anti_flag 2008-04-16, 16:12

Tak jak siedemsiedem napisał : bez niespodzianek.Chciałbym zobaczyć Żurawskiego w pomocy,a nie w ataku.Mało kto posiada taki przegląd pola gry jak On.A to bardzo cenna umiejętność w piłce.
Co do Rogera,myślę,że to dobry pomysł.Był Olisadebe,teraz czas na Rogera :-P
anti_flag
Komputerowy wojownik

Postprzez czarny 2008-04-17, 17:38

a ja będę trzymał kciuki za kadrowiczów z Górnika a z Rogerem no nie wiem powinni być zawodnicy urodzeni w Polsce bo zaraz nam się w reprezentacji czarno i żółto zrobi sam Olisadebe śmiesznie wyglądał taki ładny polski murzynek idol małolatów i co z niego teraz jest ...................... / zaraz zostanę okrzyknięty rasistą hehehe 8-)
Obrazek
czarny
Niedzielny punk

Postprzez szmal 2008-04-17, 22:00

Roger Guerreiro (Legia Warszawa) - nie powinien jechać na euro 2008 z prostego powodu. Nie przyłożył nogi do awansu. Dlaczego on ma jechać, a nie taki Jeleń który miał swój wkład w awans?

Mariusz Jop (FK Moskwa) - jego umiejętności piłkarskie nie powalają :-/

Maciej Żurawski (AE Larisa) - od lat jestem przeciwnikiem gry tego pana w kadrze. 93,2% podań w wykonaniu Żurawia jest do tyłu :roll: (Nie licząc wolnych i rożnych) Poza tym Gordon Strachan chyba najlepiej zweryfikował jego gre.
Kadra to nie Wisła Kraków w której gra się na jednego napastnika i później taki Brożek jest uważany za świetnego piłkarza, bo strzelił dużo bramek :-? Na takiej zasadzie wyrosła legenda wielkiego Żurawia...

Reszta kadry powinna się sprawdzić.

Ps.
"...Że Dudka nie wzieli na mundial..." :gitara
"W Europie Zachodniej ubrania Lonsdale'a stały się symbolem nacjonalistycznych poglądów. A to dlatego, że w nazwie występują po sobie literki NSDA, co kojarzy się z NSDAP - partią Hitlera... "
szmal
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-04-18, 10:42

zurawski przynajmniej jeden sezon gral dobrze w celtiku i jakos tam sobie gra u kozojebcow chociaz, a franek lowca bramek? zwsze uwazalem ze to cienias. nawet w drugich ligach sobie nie potrafil poradzic.
aszu
Administrator

Postprzez siedemsiedem 2008-04-20, 15:07

franek sobie nawet radzil w 2 lidze hiszpanskiej,pozniej pojechal do Wolves bodajze i sie franek skonczyl
a dzisiaj smolarek moze pogra przeciw realowi,czyzby zapowiadal sie hat trick? :->
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Powrót do Sport