bracia marx !

Co tam ciekawego w kinach, tv czy rapidzie. Co warto zobaczyć a co nie.

bracia marx !

Postprzez buri 2008-04-12, 16:33

pamieta ktos jeszcze braci Marx czy jestescie łajzami których bawi szymon majewski szoł i szkło kontaktowe ?

Obrazek

tworzyli wspolnie fantastyczne komedie filmowe od poczatku lat 30tych do konca lat 50tych - dla mnie jedni z protoplastow pankroka. niemowa + włoski emigrant + wredny wąsacz z cygarem. szybka akcja, psykowanie, popisy na harfie, chaos i destrukcja.
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez kapi 2008-04-12, 20:26

ta ja jestem tym ktosiem, ktory pamieta, no sa zabawni lekkosc i gietkosc jezyka sprawia ze ich filmiki sa niesmiertelne, trafiaja w moje poczucie humoru. ale nie zapominajmy o lwowskich batiarach, miedzywojnie Polska, a tam Szczepko i Tonko rewelacja. polecam na smutne dni, 100 procent banana na gebie zobacz. ;-)
Ostatnio edytowano 2008-04-12, 20:36 przez kapi, łącznie edytowano 2 razy
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez buri 2008-04-12, 22:12

znam szczepka i tonka ale bardziej przypominaja nedznikow w stylu flipa i flapa niz szalony surrealizm braci marx. lwowskie chlopaki srednio mnie smieszyly, choc to i tak jedne z najciekawszych przedwojennych polskich filmow.
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Powrót do Film