Co też ksiądz nie powie II

Moderator: orgasm_addict

Co też ksiądz nie powie II

Postprzez orgasm_addict 2007-10-29, 15:06

Ja już z nimi kurwa nie wytrzymam:

"Papież broni sumienia farmaceuty-katolika
Benedykt XVI powiedział, że katoliccy farmaceuci powinni korzystać z prawa do sprzeciwu sumienia przy sprzedaży lekarstw, które - jak podkreślił - "mają cele wyraźnie niemoralne, takie jak na przykład aborcja i eutanazja".
W przemówieniu do uczestników międzynarodowego kongresu katolickich farmaceutów papież przypomniał im o obowiązku zapoznawania pacjentów z "etycznymi implikacjami użycia niektórych środków".

- Na tym polu - dodał Benedykt XVI - niemożliwe jest znieczulenie sumienia, na przykład w sprawie skutków działania molekuł, które mają na celu niedopuszczenie do zagnieżdżenia się embriona lub przekreślenie życia osoby. - Farmaceuta powinien zachęcać każdego do porywu człowieczeństwa po to, by każda istota była chroniona od poczęcia aż do naturalnej śmierci i by środki medyczne odgrywały naprawdę rolę terapeutyczną - podkreślił papież.

Przypomniał, że "każde badania czy eksperymenty powinny mieć na celu ewentualną poprawę zdrowia osoby, a nie tylko dążenie do postępów naukowych".

- Istota ludzka musi być zawsze w centrum decyzji biomedycznych - mówił Benedykt XVI podkreślając, że "nauki biomedyczne są na służbie u człowieka". - Gdyby tak nie było - ostrzegł papież - byłyby zimne i nieludzkie.

Benedykt XVI zauważył, że "dążenie do dobra ludzkości nie może odbywać się ze szkodą dla dobra osób leczonych". Zwrócił także uwagę na konieczność umożliwienia dostępu do opieki medycznej i środków farmaceutycznych ludności najbiedniejszych krajów."

Cytuję za onet.pl.
No więc jak się roboty wykonywać nie może, to chyba się nie powinno.
Idąc tym tropem sprzedawcy o korzeniach żydowskich powinni odmawiać sprzedaży wieprzowiny, buddyści antybiotyków... I taki człowiek jest nieomylny w sprawach wiary i z niej wypływającej moralności, tak? I o ile dobrze rozumiem, dla wielu ludzi na świecie jest autorytetem?
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez LARVAL 2007-10-29, 19:59

ten niemiec autorytetem? nigdy! tylko JP2 mówił prawdę i był prawdziwym papieżem. reszta jest milczeniem.
LARVAL
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2007-10-29, 21:49

Miałam cicha nadzieje, że takie popierdolone pomysły odeszły wraz z posłanką Sobecką i posłem Zawiszą. Ale nie! Oczywiście ktoś musi sie wpierdalać miedzy wódke a zakąske. No fear, i tak go nikt nie słucha.
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez szmal 2007-10-30, 23:54

Od kiedy ksiądz jest dla was autorytetem moralnym? i od kiedy jest ważniejszy od Boga?

Nawet Bóg dał wybór człowiekowi, a człowiek jako istota podobna do niego wybrała zakazany owoc :lol:
szmal
Komputerowy wojownik

Postprzez ebol77 2007-10-31, 10:05

szmal napisał(a):wybrała zakazany owoc

i tak powstały mózgo jeby 'patykiem pisane' :mrgreen:
wielki powrót wiśniUFF
ebol77
Pasjonat hałasu

Postprzez qant 2007-11-02, 09:00

Na szczęście zawsze można liczyć na pazerność koncernów farmaceutycznych :mrgreen: tudzież właścicieli aptek :mrgreen: A poza tym : ręce won od mojej macicy! Najbardziej mnie wkurwia to, że w tych sprawach wypowiadają się osoby, którzy z racji wykonywanej "posługi duchowej" na prokreacji znają sie tak jak świnie na pomarańczach. Nie mówiac o ich bojówkach, w postaci różnych MW i NOP, dla których jedyną " kobietą" przed ślubem powinna być własna "prawica". I tyle w temacie. Mam nadzieję że w następnym życiu każdy z tych oszołomów będzie kobietą z przynajmniej 6 dzieci, której mąż odszedł w siną dal, a w drodze będą bliźnięta...
qant
Komputerowy wojownik

Postprzez _Vendetta_ 2007-11-02, 09:39

qant napisał(a):Najbardziej mnie wkurwia to, że w tych sprawach wypowiadają się osoby, którzy z racji wykonywanej "posługi duchowej" na prokreacji znają sie tak jak świnie na pomarańczach. Nie mówiac o ich bojówkach, w postaci różnych MW i NOP

I bojówkach w postaci starych bab,które dzieci już mieć nie będą, ale oczywiście mają najwięcej do powiedzenia.
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Powrót do Polityka