Czy punk ma swieta? Religia a ideologia punku.

Tematy nie pasujące do żadnego innego działu.

Moderator: _Vendetta_

Postprzez crasher 2008-03-31, 23:45

Jak śmiesz dziewojo tak agresywnie i brutalnie atakować moje jestestwo?
crasher
Niedzielny punk

Postprzez kapi 2008-03-31, 23:52

Nie wiem co to jest dziewoja :?: Moze jestestwo mi powie :-D
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez Tiboo 2008-04-01, 09:37

kapi napisał(a):Nie wiem co to jest dziewoja :?: Moze jestestwo mi powie :-D

Mówiąc po krótce - ubliżył ci.
Nie bawią mnie twoje płytkie żarty i głębokie gardło
Tiboo
Niedzielny punk

Postprzez aszu 2008-04-01, 12:05

mowiac po krotce tiboo, nie skumales ironii:)
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez SPO 2008-04-01, 13:50

!00% wierzący 100% praktykujący. A świąt nie odczuwam.

Spowiadam sie i pokutuję za Bezpieke.
Lubię pedałować.

Przyszły władca świata KURWA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SPO
Nie wącha gówna

Postprzez ebol77 2008-04-01, 17:35

a do mie to moglo by nie istniec kosciola i innych poganskich popierdoleństw. ale jak ktos se wierzy w boga czy ze wygra szóstke w totolotka to juz mie to pierdoli. niech se wierzy w co chce i niewpierdala sie w moja beczka z piwem to bedzie gites malines..

a swieta mogą byc ale wielkanoc bo we wilijo wszyscy tacy kurwa sztucznie uprzejmi az sie rzygac chce dlatego zawsze dwa dni przed wilijom sie wadza z calom familiom a dwa dni puzniej ciocia taka mila ze jakbym poprosil to by mi obciagnela kabla skuli swiąt. pojebane.
wielki powrót wiśniUFF
ebol77
Pasjonat hałasu

Postprzez antipop77 2008-04-01, 19:30

swieta w wiekszosci to tradycje i obyczaje wymyslone przez ludzi, zbyt duzej glebi w tym nie ma. niektorzy bardzo sie staraja, ale dla mnie swieta (jakiekolwiek) to nigdy nie bylo specjlane przezycie. jak bylem mlodszy to wrecz mnie wkurwialy, a teraz dalej podchodze do sprawy z dystansem, ale patrze juz na to bardziej przychylnym okiem.

a wierzacy jestem od zawsze i raczej nie zapowiada sie na zmiany.
wiara jak dla mnie nie musi kolidowac w ogole z tym, ze ktos jest punkiem, ale jesli chodzi o religie w sensie instytcjonalnym, to juz inna bajka i od dluzszego czasu sie nad tym zastanawiam...
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez Kleszcz 2008-04-01, 22:00

"Religia to opium dla mas." Jeden z nielicznych przypadków gdzie komuchy miały rację.
Akceptuję to że ktoś w coś wierzy i obchodzi jakieś święta natomiast nie widzę powodu żeby się tym podniecać. Po części zgadzam się z Ebolem, czasami to aż się rzygać chce jak widzę, zwłaszcza w czasie świąt, piękną, prawdziwą, katolicką dwulicowość.
Na świecie jest 6 miliardów ludzi.
Prawdopodobnie większości wydaje się że są wyjątkowi.
Tak samo jak Tobie niespełniony pracowniku agencji reklamowej,
studencie wypełniony zbędną wiedzą,
artysto którego nikt nie rozumie,
nastolatku który sam do końca nie jest pewien przeciw czemu się buntuje,
gospodyni domowa której życie miało się przecież ułożyć inaczej.
Nie jesteś.
Kleszcz
Bywalec koncertów

Postprzez antipop77 2008-04-02, 00:52

jestem wierzacy, ale mam podobne odczucia. tylko, ze czego to ma byc dowod? prawdziwa wiara to waska sciezka i nie kazdy da rade, ja nie jestem w zadnym razie przykladnym chrzescijaninem, mam tego swiadomosc i przyznaje sie do tego przed samym soba jak i przed Bogiem, ale z drugiej strony nie wstydze sie tez przyznac, ze wierze.
to, ze tak naprawde w Polsce kraju katolickim prawdziwie wierzacych osob czyli takich ktorzy wiedza na czym ich religia sie opiera i wprowadzaja jej zasady w zycie jest kilka procent to fakt. wiekszosc to banda hipokrytow, ale czy to znaczy, ze w zwiazku z tym religia nie ma sensu? i nie ma sie czym podniecac?
poza tym znam sporo osob ktore mowia tak jak Ty, a jak przychodzi co do czego (mama ciezko chora, panna po 6 latach puscila sie z innym itp.) to zdecydowana wiekszosc wymieka i nie ma bata. jak trwoga to do Boga...
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez szmal 2008-04-02, 23:30

Jestem moherem i chuj wam w dupę jebane ateusze. Mówicie, że katolicyzm jest zakłamany to dlaczego wy jako ateiści obchodzicie święto św. Patryka z Guinnessem w ręku? Co kolejna dobra okazja, żeby się najebać? Hipokryci ! :lol:
W Polsce nie ma 90% Katolików. Katolicy stanowią kilkanaście procent z tych 90%, reszta to ochrzczeni poganie na których nakrzyczała pani katechetka lub ksiądz i tak obrazili się na Boga. Zaprawdę wielka ich wiara musiała być. :respekt

Świąt jako takich nie obchodzę. Traktuje ten okres jako czas wolny na uporządkowanie swoich spraw. Ta sztuczna uprzejmość wtedy rzeczywiście jest wkurzająca. Ludzie którzy na co dzień są w stanie napluć Ci w twarz zmieniają się w życzliwych ludzi i życzą wszystkiego naj naj :-/ Ja do tej akcji się nie przyłącze.

Do kościoła staram się chodzić w każdą niedzielę. Najczęściej to msza na rano (7:30), gdzie w kościele nie ma zbyt wielu osób, 90% z nich należy do kółka różańcowego, a z tyłka powoli zaczyna wystawać im akt zgonu. Ten klimat odpowiada mi najbardziej.

Czy mój katolicyzm kłóci się z moją ideologią punkowo :shock: ? Myślę, że nie. Ponieważ nigdy punkiem nie byłem.
szmal
Komputerowy wojownik

Poprzednia strona

Powrót do Hyde Park