EL BANDA - Wisi mi

Moderatorzy: LARVAL, silence

EL BANDA - Wisi mi

Postprzez aszu 2008-12-04, 11:23

Obrazek

W grudniu 2006 roku, dniu premiery swej debiutanckiej płyty ?Przejdzie ci", El Banda zagrała swój pożegnalny koncert. Wydawało się, że najbardziej zjawiskowy zespół polskiego punk rocka ostatnich kilku lat przestał istnieć i przejdzie do historii jako efemeryda. Na szczęście nic w przyrodzie nie ginie. Po roku, w składzie osłabionym brakiem perkusisty - Krikrasa, El Banda powróciła, grając zrazu tylko okazjonalne koncerty z uwagi na ograniczone czasowe możliwości nowego -tymczasowego- perkusisty, Łosia. ?Wisi mi" to singiel zawierający ich pierwsze nowe nagrania - zarejestrowane późną wiosną tego roku w studio Serakos. Trzy kawałki w których można się zakochać. Finezyjny, ale max przebojowy punk rock z najwyższej półki, zaczarowany metafizycznymi tekstami.

?Wisi mi" ukazuje się na CD w limitowanym, numerowanym nakładzie, po którym nie będzie dodruków. Płytka będzie dostępna tylko w niezależnych dystrybucjach.

W styczniu ten sam materiał z jedną niespodzianką pojawi się także na winylowym singlu.

Uwaga El Banda ma w końcu ?pełnoetatowego" perkusistę - Szymona i gra koncerty póki co (bo kto wie kiedy się znów rozpadnie i trzeba będzie dymać przez pół polski na pożegnalny koncert...)!

CD eko-pack - 14 zł
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Re: EL BANDA - Wisi mi

Postprzez skrobek 2009-01-04, 23:45

[quote="aszuW styczniu ten sam materiał z jedną niespodzianką pojawi się także na winylowym singlu.
[/quote]
na to chetnie poczekam
i love d-beat
skrobek
Komputerowy wojownik

Re: EL BANDA - Wisi mi

Postprzez aszu 2009-01-05, 10:40

otoz mi el banda raczej nigdy nie podchodzila. nie wiem czemu
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator