Futurama

Tematy nie pasujące do żadnego innego działu.

Moderator: _Vendetta_

Futurama

Postprzez aszu 2008-03-10, 16:21

Kto z was oglada/l Futurame? Moim skromnym zdaniem przebija The Simpsons kilkukrotnie!
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez MiWho 2008-03-10, 21:33

kurwa futurama rzadzi, widziales aszu nowy pelnometrazowy Bender's Big Score? :D
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-10, 21:42

Lubie Futuramę i Simpsonów, ale przebija ich < w mojej skromnej opinii > Family Guy :->
co kto lubi.
giggity giggity

Btw, jakby ktoś chciał to sezony 1-6 http://peb.pl/seriale/41499-http-family-guy-season.html
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez MiWho 2008-03-10, 22:15

Osobiscie stawiam family guy przed futurama... Choc to zupelnie 2 rozne typy humoru
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez crasher 2008-03-10, 23:16

kurwa i na family guy i na futurama zasypiam.. na włatcy móch jeszcze nigdy.
crasher
Niedzielny punk

Postprzez ranger88 2008-03-10, 23:24

odnosnie wlatcuf moch w sobote byl pierwszy odcinek 4 serii :D
Slonce swieci deszcze nie pada... kortowiada kortowiada!!!

http://www.enej.pl
ranger88
Niedzielny punk

Postprzez MiWho 2008-03-10, 23:24

... trzeba bylo w szkole angielskiego sie uczyc a nie prostactwa...
nie obraz sie ale na serio wlatcy moch to totalnie prostackie poczucie humoru i gdyby nie czesio, ktory jest rzeczywiscie bardzo ciekawa postacia to serial ten byl by nic nie wart...
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez crasher 2008-03-11, 00:25

Ja się nie obrażam... ale... wiesz gusta są różne... Anglicki to znam, nawet więcej niż dobrze, ale jakoś mi nie siadają te dwa seriale, dodatowo nigdzie nie napisałm że są złe... po prostu zasypiam... i tyle... Co do Włatców, wiesz pewien prymitywizm postaci mi odpawiada... czesio jest w deche, ale maślana, andżelika, miś przekliniak itd też są ok. Family Guy leci z tłumaczeniem na Comedy Central, chociaż lepiej jakby czasem nie tłumaczyli.

PS. Ja ma zawsze zboczenie na polskie klimaty a tv oglądam mało...
crasher
Niedzielny punk

Postprzez MiWho 2008-03-11, 01:04

o animowanych serialach komediowych mogl bym rozmawiac w kolko bo w sumie ogladam wile roznych

wlatcy moch no coz niestety, mam uraz do tego bardzo. przyznam ze zaczalem ogladac od pierwszego sezonu jak zaczeli emitowac na tv4... mialem nadzieje ze zgodnie z zapowiedziami tworcow nie bedzie to "polski south park" tylko cos wiecej... no i tu nachodzi mnie dziwne uczucie bo po 1 to ewidetnie wyglada jak polski south park a po 2 to jest to daleko w tyle za south parkiem... Przyczepic sie mozna do wielu rzeczy. poziom humoru, ok malo zabawne bo po prostu zbyt proste i gdyby nie czesio to mozna by przesiedziec przed tv caly odcinek z kamienna twarza... mozna uzyc prostactwa w komedii ale trzeba to zrobic swiadomie i umiejetnie (vide beavis & butthead)

kwestia wersji soft i hard - roznia sie ocenzurowaniem paru przeklenstw i zaslonieciu tego co niby zle i teraz nasuwa mi sie pytanie czy a) tworcy uwazaja, ze dzieci (osoby w do 16 lat) beda uwazaly ta kreskowke za atrakcyjna? b) tworcy uwazaja, ze ludzie dorosli (powiedzmy od 16 w zwyz) beda sie jarali nieocenzurowana (patrz wyzej) werjsja tej kreskowki? Moze by sie zdecydowali, bo mi to wyglada na schemat "okej, nie sprzedamy tego doroslym to wcisniemy malolatom lub odwrotnie...", badz tez probuja kogos obrazic i uwazajac ze to samo smieszy jednych jak i drugich...

okej, rozumiem ze potrzebna byla kreskowka, ktora wpasowala by sie w polskie realia, ale niestety imho bardzo nie trafili...
dobija mnie gdy po raz enty slysze w tramwaju czyjs dzwonek z czesiem w roli glownej...
od strony technicznej przyczepil bym sie do podkladanych glosow, ktore wolaja o pomste do nieba... cierpie gdy musze tego sluchac....
jakis pomysl byl, ale ogladajac kolejny odcinek mam swiadomosc, ze gdzies to juz widzialem, brak w tym polotu i swiezosci, badz nawet jakiejkolwiek prowokacji (choc przyznam ze odcinek w ktorym to bawili sie w ssmanow byl w miare niezly)...

na poczatku podchodzilem z wielka nadzieja i nawet optymizmem do odcinkow ale jakos opadl moj zapal gdy zauwazylem, ze wyzej to to juz nie podskoczy...

heh oczywiscie sa to tylko moje subiektywne odczucia oparte na obserwacji i doswiadczeniu wiec chetnie przeczytam kontrargumenty
pzdr

Obrazek
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez aszu 2008-03-11, 08:24

MiWho napisał(a):kurwa futurama rzadzi, widziales aszu nowy pelnometrazowy Bender's Big Score? :D

nie, jeszcze nie, czytalem ostatnio ze dobra jest i widzialem trailer.

ja wlatcow much widzialem kilka odcinkow, niektore bylby zabawne, inne gorsze. generalnie obejrzalem i nie zaluje, ale zebym mial cale sezony sciagac , jak futuramy, to raczej nie... jak dla mnie ewidentna zrzyna z south parku i miwho ma racje ze czesio ratuje serial.

poza tym wydaje mi sie ze nawet gdyby taki matt groening zglosil sie z zjabebistym serialem do jakiejs televwizji w polsce, to kazaliby mu pozmieniac ze na koncu i tak by kupa wyszla
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Następna strona

Powrót do Hyde Park