W czasach gdy byłem jeszcze krótki chciałem zostać strażakiem. Zawsze ciągnęło mnie do ognia i dużych sikawek

Niestety nie udało się.
Co do mojej kariery zawodowej, zdarzało sie pracować gdzieś u rolników, na budowach, otarłem się o prace sezonowe w Holandii, sklep komputerowy, biuro, chwilkę pracowałem w szklarni jako mechanik urządzeń elektrycznych i jak narazie skończyłem w kopalni. Czyli jak widać moje życie kręci się wokół fizyki (tej stosowanej).
Czy praca w kopalni jest punk rockowa? To zależy jak na to spojrzeć.
Jeśli dla kogoś punk rockiem jest praca po kolana w solance (super uczucie jak się ma rany), 30 stopni ciepła, 18-19% tlenu, dźwigasz na plecach jakieś niezbędnie do pracy narzędzia (np. lewar mały 25 kg) i idziesz z tym 3000 m bo przed chwilą uciekł ci pociąg.
Ostatnio przeszedłem z kierownikiem na "ty", powiedział do mnie "ty chuju dlaczego nie odbiłeś wyjazdu, ja czekam na Ciebie jak ten głupi". - Musiał zostać, aż wszyscy wyjadą
Za 5 h znów 700 m w dół

"W Europie Zachodniej ubrania Lonsdale'a stały się symbolem nacjonalistycznych poglądów. A to dlatego, że w nazwie występują po sobie literki NSDA, co kojarzy się z NSDAP - partią Hitlera... "