Lumpex'75

Główny, tematyczny, muzyczny dział forum. Punk rock i okolice.

Moderatorzy: LARVAL, silence, buri

Lumpex'75

Postprzez sam_on 2008-12-08, 19:18

Lumpex'75 powstał w październiku 1993 roku. Założyli go: Zibi - gitara, Celina - gitara basowa i wokal oraz Kula - perkusja i wokal. Wykonali jeden utwór muzyczny "Nocny Sklep" i zaczęli się reorganizować, gdy inny gdański zespół zakończył swoją działalność. Tym zespołem było NSDAP. Zespół ten składał sie z: Bosy - wokal, Cinek - perkusja, Zielony - gitara basowa, Kisiel - gitara oraz Kula - wokal. Od Lumpex'75 odszedł Cinek i Zielony, a Celina wraz z Bosym założyli O.R.S. Nowy skład Lumpexu'75 przedstawiał się następująco: Zibi - wokal, Kula - gitara, Cinek - perkusja, Zielony - gitara basowa. Zaczęła się chwilowa hossa zespołu.

Zagrali kilka udanych koncertów, między innymi ze znaną, polską kapelą punk - PO PROSTU. Niestety - od zespołu odszedł Cinek a na jego miejsce przyszedł Roman (z O.R.S.). Potem zostali wydaleni z Domu Kultury w Letniewie (zima 1996) - za spożywanie napojów wysokoprocentowych. W wiosnę 1996 Zibi i Kula idą do wojska. Kapela zawiesza działalność. We wrześniu 1998 roku zespół ponownie zaczyna działać. Dochodzi Kisiel - na druga gitarę a w 2000 roku odchodzi - Zibi. W maju 2003 roku odchodzi gitarzysta, Kisiel, zamiast niego na drugiej gitarze gra Dycha, gitarzysta punkowego zespołu z Gdańska Aefde.W kwietniu 2007 zespół powiększa się o Pawła, który wskakuje na gitarę solową, Kula pozostaje na samym wokalu

Co myślicie o kapeli?
sam_on
Komputerowy wojownik

Re: Lumpex'75

Postprzez MiWho 2008-12-09, 09:54

Do konca nie jestem pewien czy panowie potrafia sie do konca okreslic ;)
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez aszu 2008-12-10, 11:35

okreslic sie nie potrafia, to fakt. najnowszej plyty nie slyszalem, ale wczesniejsze dokonania momentami mi podchodza. zajezdza wioska, krotko mowiac, ale jakby wioska powoli modernizowana:)
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez antipop77 2008-12-10, 12:17

hehe, dobrze to ujales Aszu :-D za szczeniaka sie lubilo takie hity jak BOPP, Danzig, czy Zolta Skora :-> potem raczej odszedlem od takiego przasnego grania. nowa plyte slyszalem i musze przyznac, ze sie chlopaki postarali. brzmi to calkiem niezle wszystko i o dziwo, teksty nie sa az tak kurewsko tepe jak zwykle.

"nasz Gdańsk zawsze polski, nasz Szczecin - zawsze nasz, nasz Wrocław - zawsze z nami, to nasze polskie miasta są" katuje ten numer po kilka razy dziennie ostatnio :->

I jeszcze ten motyw z mojego ulubionego kawalka Midgards Soner czyli "Ny Tid" w "Blyskawic slad" :gitara :zabawa
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez gerber 2008-12-10, 16:46

anti kopsnij na rapida gdzieś czy coś też chętnie bym usłyszał :>
gerber
Niedzielny punk

Postprzez LARVAL 2008-12-10, 18:37

a jak dla mnie irytująca żenada - a monumentalność muzyczna w którą weszli wyklucza ich w moim mniemaniu z klasyfikowania ich jako cokolwiek z punkrockiem związanego
płyta ciężkawa - i nie da się przesłuchać więcej niż 5ciu kawałków pod rząd, żeby sie nie narazić na ciężką migrenę
a o Gdańsku, Szczecinie i Wrocławiu - to albo kompleksy albo słaba prowokacja 8-)
LARVAL
Niedzielny punk

Postprzez siedemsiedem 2008-12-10, 19:41

jest to zdecydowanie typ kapeli której nie lubię i nie chodzi mi o żadne określanie się bo akurat na to mam wyjebane,ostatnia płyta niby lepsza ale ciężko mi ja za jednym razem przesłuchać,słowem:cienizna
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez buri 2008-12-10, 21:48

zapierdalają wioską a nie trójmiastem. za młodu to i owszem , się posłuchało jak sie jeszcze nic lepszego nie miało, ale kurwa teraz to nie, oj nie teraz nie.
chociaz moge uszanowac fakt ze sa prekursorami naszego wspanialego polskiego stylu typu wiesniacki oi a w wielu kapelach znajduja wiernych nasladowcow pielegnujacych agro tradycje. pogratulowac konsekwencji !
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez gerber 2008-12-11, 14:05

Chujowo to brzmi, muzyka nie zgrana z wokalem czy na odwrót :-? Ciężko się tego słucha, jedynie motyw z Ny Tid przedni ale to i tak raczej zasługa dobrych skojarzeń ;-)
gerber
Niedzielny punk

Postprzez gyryly 2008-12-11, 16:48

miło sie spiewa po pijaku (zolta skora) ale na co dzien nie przejdzie, a nowej plyty to jakos nie spieszy mi sie zeby przesluchac
Precz z U-Pałami
gyryly
Komputerowy wojownik

Następna strona

Powrót do Muzyka