Miażdżący sondaż - 8 proc. dla L. Kaczyńskiego

Moderator: orgasm_addict

Czy uwazasz ze Kaczynski jest dobrm prezydentem?

Ankieta wygasła 2008-06-18, 09:09

Tak
3
33%
Nie
5
56%
nie wiem, jestem anarchista!
1
11%

Liczba głosów : 9

Miażdżący sondaż - 8 proc. dla L. Kaczyńskiego

Postprzez aszu 2008-05-29, 09:09

"Gazeta Wyborcza": Prezydentem - Tusk. Klapa Kaczyńskich. Upadek Ziobry. Gdyby Polacy mieli wybierać prezydenta, spośród 11 kandydatów, pierwszą turę wygrałby Donald Tusk. Trzymają się polityczni emeryci Marcinkiewicz i Cimoszewicz.
Tak można podsumować prezydencki sondaż, zrealizowany dla "Gazety Wyborczej" przez PBS DGA, na dwa lata przed prawdziwymi wyborami.

51 proc. ankietowanych uważa Tuska za dobrego (potencjalnie) prezydenta, ale aż 40 proc. jest odmiennego zdania. Premier w drugiej turze walczyłby pewnie z Kazimierzem Marcinkiewiczem (48 proc.). Popularny dziennikarz telewizyjny Tomasz Lis idzie łeb w łeb z Włodzimierzem Cimoszewiczem, od dawna na politycznym aucie, ale wciąż najsilniejszym na tzw.

Po dwóch latach prezydentury na Lecha Kaczyńskiego chciałoby głosować ledwie 8 proc. Polaków. Za dobrego kandydata uważa go tylko 22 proc., za złego 71 proc. i w tej klasyfikacji wygrał jedynie z bratem, którego odrzuca 78 proc. Polaków. Prezydenta popierają głównie starsi i mniej wykształceni. Wśród ludzi w wieku 25-39 lat dostałby 4 proc. głosów.

Gaśnie gwiazda Ziobry. Odrzucany jest przez dwie trzecie Polaków. Jakie takie poparcie trzyma tylko wśród najstarszych (30 proc. ludzi po 60. roku życia ocenia, że byłby dobrym prezydentem) i ludzi z wykształceniem podstawowym (także 30 proc.).

Polacy o swych politykach myślą raczej źle. Szczególnie źle polityków oceniają kobiety, ale były dwa wyjątki. Na Marcinkiewicza głosowałoby 15 proc. kobiet (i 11 proc. mężczyzn), na Lisa odpowiednio 11 i 7 proc.
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez gerber 2008-05-29, 12:28

Chyba wśrod swojej redakcji ten sondaż przeprowadzili
gerber
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-05-29, 16:52

dokładnie. Nie wierze, że Kaczyński ma tylko 8%. To tylko potwierdzenie tezy, że Tusku już zaczyna kampanię prezydencką.
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-05-30, 10:11

moze nie 8%, ale duzo wiecej nie dostanie. nawet akcja 'zakochany prezydent' mu nie pomoze :-P
aszu
Administrator

Postprzez orgasm_addict 2008-05-30, 12:46

Pewnie trochę przegięte, ale czego się spodziewać, jeśli miłościwie nam panujący co chwilę strzela sobie własnoręcznie samobóje.
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-05-30, 17:51

orgasm_addict napisał(a):Pewnie trochę przegięte, ale czego się spodziewać, jeśli miłościwie nam panujący co chwilę strzela sobie własnoręcznie samobóje.
ale przynajmniej palił trawę i pił jabole! Kto w młodości punkiem nie był ten na starość będzie chujem :mrgreen:
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez Zimoli69 2008-06-05, 07:45

No a swoją drogą to bardziej ''twarzowego'' prezydenta nie mogliśmy mieć :-D
Zimoli69
Komputerowy wojownik

Postprzez jurij77 2008-06-05, 10:06

kolejny który uważa, że wybór prezydenta niczym nie różni się od wyboru mistera nastolatek. Kaczyński jest do dupy bo ma brzydką żonę! :roll:
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-06-05, 11:07

kaczynski jest do dupy bo jest chujowym prezydentem, a ze stara ma paskudna to inna kwestia. a btw od kiedy to na politykow w polsce i nie tylko zreszta to nie plebiscyt pr? :roll:
aszu
Administrator

Postprzez jurij77 2008-06-05, 11:39

aszu napisał(a):kaczynski jest do dupy bo jest chujowym prezydentem,
rozwiń, podaj jakieś argumenty...

aszu napisał(a):a btw od kiedy to na politykow w polsce i nie tylko zreszta to nie plebiscyt pr?
jest plebiscytem bo mamy zajebaną demokrację czyli żady bezózgich kur domoych. Nieznaczy to jednak że powinien by plebiscytem.
jurij77
Komputerowy wojownik

Następna strona

Powrót do Polityka