Narodowy Socjalizm a "lewactwo"

Moderator: orgasm_addict

Narodowy Socjalizm a "lewactwo"

Postprzez judasz77 2008-02-28, 18:47

Chciałby tu rozwinąć wątek na temat tępoty większej części NS- ów . Otóż zawsze śmieszyło mnie że ludzie Ci określają komunistów / socjalistów itp. mianem tzw. "lewactwa" ( tudzież po prostu lewaków ) . Narodowy Socjalizm mimo pewnej otoczki ( rasizm itd. ) jest ideologią lewicową - skrajnie lewicową jakby na to nie patrzeć . Zawsze rozbrajały mnie teksty takich ludzi pt. " ty lewaku " . Hm , to chyba tyle co miałem do powiedzenia .
Jestem lewakiem i jestem z tego dumny .

BIAłY HONOR ! BIAłA DUPA !
judasz77
Komputerowy wojownik

Postprzez MiWho 2008-02-28, 19:25

juz? wyplakales sie?
nooo zuch chlopak!
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez judasz77 2008-02-28, 19:29

no , od razu kurwa lepiej

judasz77
Komputerowy wojownik

Postprzez Piotrek 2008-02-28, 20:18

Też mnie to śmieszy

socjalizm = komuna

Generalnie ustroje wyglądają tak:

* Maoizm: mam trzy krowy; rząd zabiera wszystkie, zabija i mięso dzieli po równo.
* Komunizm: mam trzy krowy; rząd zabiera je do kołchozu, gdzie zdychają.
* Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rząd zabiera dwie i zamienia je na armaty.
* Faszyzm: mam trzy krowy; rząd ustanawia cenę maksymalną na mleko, a krowy każe zakolczykować, bym ich nielegalnie nie zjadł.
* Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki.
* Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu.
* Państwo opiekuńcze: mam trzy krowy; muszę sprzedać jedną, by starczyło na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozostałych.
* Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rząd każe mi zabić jedną, bo krów jest za dużo – i drugą, bo krowa sąsiada jest chora na pryszczycę.
* Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka!

Janusz Korwin-Mikke
Tygodnik Ciechanowski, 5 lutego 2002
Ostatnio edytowano 2008-02-28, 20:22 przez Piotrek, łącznie edytowano 1 raz

Kapele: fajrant, misfits klasie robotniczej polecam też materiały budowlane ;)
Piotrek
Bywalec koncertów

Re: Narodowy Socjalizm a "lewactwo"

Postprzez aszu 2008-02-29, 10:04

judasz77 napisał(a):Chciałby tu rozwinąć wątek na temat tępoty większej części NS- ów . Otóż zawsze śmieszyło mnie że ludzie Ci określają komunistów / socjalistów itp. mianem tzw. "lewactwa" ( tudzież po prostu lewaków ) . Narodowy Socjalizm mimo pewnej otoczki ( rasizm itd. ) jest ideologią lewicową - skrajnie lewicową jakby na to nie patrzeć . Zawsze rozbrajały mnie teksty takich ludzi pt. " ty lewaku " . Hm , to chyba tyle co miałem do powiedzenia .

jakie zycie taki rap. niektorzy sa za ciemi by skumac do konca to w co wierza.
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez ebol77 2008-02-29, 13:13

. Hm , to chyba tyle co miałem do powiedzenia .

i chuj ci do dupy!
wielki powrót wiśniUFF
ebol77
Pasjonat hałasu

Re: Narodowy Socjalizm a "lewactwo"

Postprzez twoj_stary 2008-02-29, 17:23

judasz77 napisał(a):Narodowy Socjalizm mimo pewnej otoczki ( rasizm itd. ) jest ideologią lewicową - skrajnie lewicową jakby na to nie patrzeć .

A gdzie jest ta "skrajna lewicowość"? W wyrazie "socjalizm"? Czy gdzie? Bo ja jakoś nie mogę się doszukać elementów komunizmu w skrajnej prawicy.
możesz nazywać mnie bratem djabła i nienawidzieć jeśli chcesz, możesz mówić że jestem złem i tak ci huj w kape
twoj_stary
Komputerowy wojownik

Postprzez judasz77 2008-02-29, 18:50

Człowieku ... Czy Ty masz pojęcie co to jest skrajna prawica ? Dla mnie NS to skrajna lewica . Popatrz chociażby na dawny program NSDAP . Praktycznie wszystko jest lewicowe .

judasz77
Komputerowy wojownik

Postprzez twoj_stary 2008-02-29, 21:55

judasz77 napisał(a):Człowieku ... Czy Ty masz pojęcie co to jest skrajna prawica ? Dla mnie NS to skrajna lewica . Popatrz chociażby na dawny program NSDAP . Praktycznie wszystko jest lewicowe .

Program DAP z 1920r? Przyczyny powstania programu to cały wykład o specyfice Republiki Weimarskiej (konkretnie całej scenie politycznej i post-wersalskich oczekiwaniach społecznych oraz propagandzie "noża w plecy" itp.) jeszcze ciekawszej specyfice Bawarii, oczekiwań Drexlera, gdy zakładał swoją "partię" (a raczej "kółko miłośników bawarskiego piwa"), wejścia do partii Hitlera (w roli wywiadowcy wojskowego, takiego ichniejszego oficera WSI), odsunięcia (a raczej marginalizacji) pozycji Drexlera, dookptowania "wojskowego celebrity" Goeringa (w formie "lokomotywy wyborczej" i dla zdobycia funduszy dla DAP/NSDAP) itd itd ... Program polityczny NSDAP był tak naprawdę jej programem wyborczym (czyli "krótkoterminowym", tylko dla zdobycia władzy - reasumując zawierał to, co ludzie chcieliby aby zawierał). A rzeczownik "socjalizm" w pojęciu "narodowy socjalizm" oznacza: 1. stosunek narodowych socjalistów do jednostki/społeczeństwa: czyli kolektywizm, a nie indywidualizm i 2. stosunek do własności: czyli własność państwowa z możliwością istnienia własności prywatnej. Dlatego nie jest to "narodowy liberalizm" albo "narodowy konserwatyzm", czy "narodowy komunizm". A to, czym jest ultraprawica/lewica to chyba na WOS'ie uczą (przynajmniej powinni) bo z tego co się orientuję WOS ostatnimi czasy przeżywa swój renesans, także jakby co, nie pisz na maturze, że narodowy socjalizm to "skrajna lewica".
możesz nazywać mnie bratem djabła i nienawidzieć jeśli chcesz, możesz mówić że jestem złem i tak ci huj w kape
twoj_stary
Komputerowy wojownik

Postprzez szmal 2008-02-29, 23:11

Twoj_stary co takiego według Ciebie jest prawicowego w narodowym socjalizmie? :-> Związany z nim rasizm? nietolerancja?
Twierdzisz ze narodowy socjalizm nie ma nic wspólnego ze skrajną prawicą.
Weź na ten przykład program wyborczy narodowych bolszewików i narodowych socjalistów następnie wskaż różnice :roll:

Twoj_stary napisał(a): Program DAP z 1920r? Przyczyny powstania programu to cały wykład o specyfice Republiki Weimarskiej (konkretnie całej scenie politycznej i post-wersalskich oczekiwaniach społecznych oraz propagandzie "noża w plecy" itp.) jeszcze ciekawszej specyfice Bawarii, oczekiwań Drexlera, gdy zakładał swoją "partię" (a raczej "kółko miłośników bawarskiego piwa"), wejścia do partii Hitlera (w roli wywiadowcy wojskowego, takiego ichniejszego oficera WSI), odsunięcia (a raczej marginalizacji) pozycji Drexlera, dookptowania "wojskowego celebrity" Goeringa (w formie "lokomotywy wyborczej" i dla zdobycia funduszy dla DAP/NSDAP) itd itd ... Program polityczny NSDAP był tak naprawdę jej programem wyborczym (czyli "krótkoterminowym", tylko dla zdobycia władzy - reasumując zawierał to, co ludzie chcieliby aby zawierał).

Co nie zmienia faktu, że był programem socjalistycznym (tj lewicowym), a nie prawicowym.

Komunizm odwoływał się do walki klas (robotnicza, chłopska itd.)
Nazizm - odwoływał się do walki między nacjami. (znając teraz dobrze jeden z tych systemów zamień teraz nacje na klasę (lub odwrotnie) i za jednym zamachem masz opisane obydwa systemy totalitarne ;-) )

A propos poszukaj w encyklopedii hasła "nazizm" i jego wyjaśnienia.
podpowiem, że wyskoczy coś w stylu "Nazizm - inaczej narodowy socjalizm"
szmal
Komputerowy wojownik

Następna strona

Powrót do Polityka