Moderator: orgasm_addict
judasz77 napisał(a):Chciałby tu rozwinąć wątek na temat tępoty większej części NS- ów . Otóż zawsze śmieszyło mnie że ludzie Ci określają komunistów / socjalistów itp. mianem tzw. "lewactwa" ( tudzież po prostu lewaków ) . Narodowy Socjalizm mimo pewnej otoczki ( rasizm itd. ) jest ideologią lewicową - skrajnie lewicową jakby na to nie patrzeć . Zawsze rozbrajały mnie teksty takich ludzi pt. " ty lewaku " . Hm , to chyba tyle co miałem do powiedzenia .
judasz77 napisał(a):Narodowy Socjalizm mimo pewnej otoczki ( rasizm itd. ) jest ideologią lewicową - skrajnie lewicową jakby na to nie patrzeć .
judasz77 napisał(a):Człowieku ... Czy Ty masz pojęcie co to jest skrajna prawica ? Dla mnie NS to skrajna lewica . Popatrz chociażby na dawny program NSDAP . Praktycznie wszystko jest lewicowe .
Twoj_stary napisał(a): Program DAP z 1920r? Przyczyny powstania programu to cały wykład o specyfice Republiki Weimarskiej (konkretnie całej scenie politycznej i post-wersalskich oczekiwaniach społecznych oraz propagandzie "noża w plecy" itp.) jeszcze ciekawszej specyfice Bawarii, oczekiwań Drexlera, gdy zakładał swoją "partię" (a raczej "kółko miłośników bawarskiego piwa"), wejścia do partii Hitlera (w roli wywiadowcy wojskowego, takiego ichniejszego oficera WSI), odsunięcia (a raczej marginalizacji) pozycji Drexlera, dookptowania "wojskowego celebrity" Goeringa (w formie "lokomotywy wyborczej" i dla zdobycia funduszy dla DAP/NSDAP) itd itd ... Program polityczny NSDAP był tak naprawdę jej programem wyborczym (czyli "krótkoterminowym", tylko dla zdobycia władzy - reasumując zawierał to, co ludzie chcieliby aby zawierał).
Zidentyfikowani użytkownicy: Google [Bot]