Nowe distro - ravachol.pl

Moderatorzy: LARVAL, silence

Nowe distro - ravachol.pl

Postprzez RVCHL 2008-11-02, 13:16

W ramach przedstaiwenia (bo jestem nowy na forum), zakładam wątek o dystrybucji Ravachol, będącej z pewnością nowością na polskiej scenie punk/hc/oi/ska.
Strona www (głowny kanał distro) na razie jest w budowie ale w przeciągu miesiąca-dwóch powinna ruszyć - podobnie jak jej reklama w necie i na ulicach.

Info ze strony www.ravachol.pl :
Kilka słów o naszej dystrybucji

RAVACHOL to niezależna dystrybucja muzyki, książek, pism i ubrań, której celem jest wspieranie antyfaszystowskiej i antykapitalistycznej kultury alternatywnej. RAVACHOL ma być platformą otwartą na wszelkie przejawy kultury opozycyjnej wobec kapitalizmu, rasizmu i systemów autorytarnych. Chcemy aktywnie promować muzykę niosącą radykalne treści, organizować koncerty i imprezy, których głównym celem jest konkretny przekaz społeczny, wspierać inicjatywy wymierzone przeciwko wyzyskowi, nierównościom społecznym i systemom autorytarnym.

Udostepniając muzyke i literaturę oparta na tych ideach, chcemy mieć swój mały wkład w budowe szerokeigo ruchu antykapitalistycznego, w którym swoje miejsce będzie miała także kultura alternatywna.

Na razie, RAVACHOL to przede wszystkim dystrybucja muzyki z gatunków punk / ska /hard-core / oi! oraz niewielki sklepik oferujący książki krajowych wydawnictw anarchistycznych i lewicowych oraz ubrania z politycznym przekazem. W przyszłości chcemy rozwijac naszą inicjatywe także w innych kierunkach (organizacja koncertów, zine, promocja społecznie zaangażowanego kina) Wszystkich chętnych zapraszamy do współpracy!
TAK DLA ZABAWY, TAK DLA WALKI!
kontakt: ravacholdistro [małpa] gmail.com

jak ktoś już wybrał coś dla siebie to proszę śmiało pisać na podanego mejla i składać zamówienia.

A tu na forum czekam na recenzje, dyskusje etc.
RVCHL
Komputerowy wojownik

Re: Nowe distro - ravachol.pl

Postprzez Piotrek 2008-11-05, 20:06

Jako ohydny kapitalista, zastanawiam się czy najlepszym działem dla tego tematu jest Kosz :ban :zabawa :zle :rotfl

Kapele: fajrant, misfits klasie robotniczej polecam też materiały budowlane ;)
Piotrek
Bywalec koncertów

Postprzez RVCHL 2008-11-06, 08:35

a na jakiej to podstawie? :roll:
RVCHL
Komputerowy wojownik

Postprzez Piotrek 2008-11-06, 16:55

Paragraf się jakiś zawsze znajdzie :-D można zawsze podciągnąć pod spam
a jak nie to w końcu czerwony kolor nicka oznacza, że jestem tu panem i władcą i mogę to zrobić, bez uzasadnienia :-P

A czy sprzedając te "książki krajowych wydawnictw anarchistycznych i lewicowych oraz ubrania z politycznym przekazem" sami nie jesteście kapitalistami, wyciągającymi kasę od dzieciaków w konsekwencji od ich ciężko pracujących rodziców na te głupoty?

Piotrek
Bywalec koncertów

Postprzez antipop77 2008-11-06, 18:57

chociazby dla rozwazan tego typu, warto zostawic ten temat :->
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez RVCHL 2008-11-07, 10:52

Piotrek napisał(a):Paragraf się jakiś zawsze znajdzie :-D można zawsze podciągnąć pod spam
a jak nie to w końcu czerwony kolor nicka oznacza, że jestem tu panem i władcą i mogę to zrobić, bez uzasadnienia :-P

Słusznie towarzyszu, też jestem za bezwzględną selekcją treści w celu odsiania elementów reakcyjnych i spisków dywersyjno-sabotażowych pragnących zmącić oblicze punk-rocka na które całe pokolenia ciężko pracowały.

Piotrek napisał(a):A czy sprzedając te "książki krajowych wydawnictw anarchistycznych i lewicowych oraz ubrania z politycznym przekazem" sami nie jesteście kapitalistami, wyciągającymi kasę od dzieciaków w konsekwencji od ich ciężko pracujących rodziców na te głupoty?

Czytaj dalej - zyski idą na działalność społeczną, więc nikt na tym raczej kokosów nie zbija i nie zmusza ludzi do tyrania za grosze bez umowy o pracę... Jak dotąd większość znanych mi klientów to raczej osoby samodzielnie się utrzymujące, czego nie mogę powiedzieć o różnej maści miłośnikach wolnego rynku - najczęściej przebywających albo na garnuszku państwa, albo rodziców.
RVCHL
Komputerowy wojownik

Postprzez Piotrek 2008-11-08, 20:18

O to ciekawe, bo o ile znajdzie się młodych ludzi na garnuszku u rodziców o każdych poglądach, więc to jest mało miarodajne, o tyle starsi zwolennicy wolnego rynku to osoby zdecydowanie przedsiębiorcze, często z własnymi firmami, i ja dołączę do nich już w styczniu :-D

Piotrek
Bywalec koncertów

Postprzez mandel 2008-11-20, 09:41

A jakaż to działalność społeczna jeżeli można wiedzieć?
mandel
Komputerowy wojownik

Postprzez abrakadabra 2008-11-26, 08:58

no jak to jakie ? gry i zabawy ruchowe na swierzym powietrzu polaczone ze wspieraniem rodzimego przemysłu spirytusowego
NADBEZPIECZNIK 25AMPEROWY
abrakadabra
Komputerowy wojownik

Postprzez RVCHL 2008-11-27, 13:15

RVCHL
Komputerowy wojownik

Następna strona

Powrót do Nowości