Polska będzie w strefie wpływów Rosji

Moderator: orgasm_addict

Polska będzie w strefie wpływów Rosji

Postprzez aszu 2008-07-01, 15:29

Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że jeśli w naszym kraju nie będzie elementów amerykańskiej tarczy antyrakietowej, "będzie to oznaczało, że Polska znalazła się w strefie, w której w dalszym ciągu ostateczny głos co do kwestii militarnych mają Rosjanie".
Na konferencji prasowej w siedzibie PiS J.Kaczyński podkreślał, że "oczywiście Polska ma święte prawo i obowiązek stawiać pewne warunki" Amerykanom.

Szef PiS zastrzegł, że nie zna szczegółów negocjacji na temat tarczy. - Nie znam tak dobrze szczegółów, premier ma obowiązek informować prezydenta, ale mnie nie - w związku z tym ja tych szczegółów nie znam - powiedział J.Kaczyński.
Dziennikarze pytali szefa PiS, czy między prezydentem a premierem jest konflikt w sprawie umieszczenia w Polsce elementów tarczy. J. Kaczyński powiedział, że "konflikt jest z całą pewnością organizowany dla celów propagandowych przez rząd".

Tusk: prosiłem prezydenta o pomoc

Premier Donald Tusk powiedział, że podczas spotkań z prezydentem, w poniedziałek i piątek, zwracał się do Lecha Kaczyńskiego, by pomagał rządowi w negocjacjach z USA ws. tarczy antyrakietowej, a nie "naciskał" na rząd w tej sprawie.

- Nie było dla mnie zaskoczeniem, że reprezentujemy trochę odmienny punkt widzenia - mówił Tusk, relacjonując przebieg wczorajszego spotkania.

Premier podkreślił, że w negocjacjach z Amerykanami w sprawie tarczy "nie ma jeszcze żadnego rozstrzygnięcia".

- Dzisiaj nie powiem państwu, czy ten dobry finał jest możliwy w pierwszy dniach lipca. (...) Mogę tylko powtórzyć zdanie prawdziwe i przykre: gdyby nie eskapada pani minister Fotygi na pewno byłoby nam łatwiej dojść do porozumienia - powiedział Tusk, nawiązując do zeszłotygodniowej wizyty szefowej Kancelarii Prezydenta w USA.

tarcza: tak czy nie?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez MiWho 2008-07-01, 17:23

tak, a niby czemu nie?
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez jurij77 2008-07-02, 21:27

tak. Wole miec rakiety i wsparcie jankesów bo, jak powiedział Kisiel, trzeba uważac bo Niemcom raz na 60- 70 lat odpierdala. Kacapom też.
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez howard 2008-07-03, 16:04

a chuj jeden wie, jak maja nas ruskie jebnac to i tak to zrobia czy to z tarcza czy bez...
A bramka padla ze spalonego!
howard
Niedzielny punk

Postprzez siedemsiedem 2008-07-07, 15:31

ale z tarcza,moze i my bedziemy mogli im przyjebac :->
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez loscrudos 2008-07-07, 22:56

tarcza niestety nie ochrania miejsca wbudowania a raczej naraża na atak , w miare bezpieczni mogą się czuć ci co mieszkają za tarczą. W dobie multimedialnego mydlenia mózgów większość i tak wybierze tarcze nie mając pojęcia o jej możliwościach technicznych. Cóż naród głupi, ruskich wpuscił to i amerykańców zaprosi.
loscrudos
Niedzielny punk

Postprzez siedemsiedem 2008-07-08, 10:29

dostaniemy rakiety patriot(wiem,nie za darmo) i w razie potrzeby,ta tarcza bedzie nas chronila przed rakietami krotkiego i sredniego zasiegu.
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez aszu 2008-07-08, 10:38

juz widze jak rosja lamie wszystkie pakty i atakuje jednego z czlonkow UE.
tylko gdzie smok?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez Kleszcz 2008-07-08, 15:07

a Smok jest TU. Rozdział 12. :P
Na świecie jest 6 miliardów ludzi.
Prawdopodobnie większości wydaje się że są wyjątkowi.
Tak samo jak Tobie niespełniony pracowniku agencji reklamowej,
studencie wypełniony zbędną wiedzą,
artysto którego nikt nie rozumie,
nastolatku który sam do końca nie jest pewien przeciw czemu się buntuje,
gospodyni domowa której życie miało się przecież ułożyć inaczej.
Nie jesteś.
Kleszcz
Bywalec koncertów

Postprzez MiWho 2008-07-08, 15:22

Dokladnie jak Aszu napisal...
Rosja, ktora ma jakies glupie smieszne male wojenki, ledwo utrzymuje poprawne stosunki z chinami, usa i cala ue nagle stwierdza, ze dawno ie bylo jakiejs wojny swiatowej...
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Następna strona

Powrót do Polityka