"Dokument" - Noise Annoys przypomina toruńską formację BIKIN

Moderatorzy: LARVAL, silence

"Dokument" - Noise Annoys przypomina toruńską formację BIKIN

Postprzez aszu 2010-01-06, 11:07

Staraniem wytwórni Noise Annoys ukazało się kolejne na naszym rynku wspominkowe wydawnictwo poświęcone jednej z ciekawszych formacji polskiej sceny punk, której początek i najlepszy okres działalności przypadł na lata 80-te ub. wieku. Mowa tu o toruńskiej formacji BIKINI, której album zatytułowany „Dokument” zawiera wyczerpujący zestaw nagrań z całego okresu aktywności.

Bikini powstało z inicjatywy gitarzysty i wokalisty Zbigniewa Cołbeckiego. Oprócz niego trzon zespołu stanowili: Tomasz Wiśniewski - perkusja i Andrzej Czarnecki - gitara basowa. Niebawem dołączyły do nich trzy śpiewające dziewczyny: Violetta Falecka (później żona Ireneusza "Jeżyka" Wereńskiego-basisty Kryzysu a następnie Kultu), Anna Kamińska (żona Kazika Staszewskiego - wokalisty Poland i Kultu) oraz nieżyjąca już Beata Wieczerzak. W tym składzie zespół zaprezentował się w Jarocinie w 1982 roku gdzie przylgnęła do nich etykieta polskiego B 52's.

Płyta BIKINI "Dokument" zawiera przekrojowy materiał od początku istnienia zespołu aż po ich ostatnie próby reaktywacji w 2001 roku. Dodatkowo na płycie znalazły się dwa videoclipy do utworów: "W Kawiarni" oraz "Taka Dupa". Niedawno jeden utwór BIKINI pt. "Nocne Ulice" przypomniał Grabaż i Strachy na Lachy na płycie "Zakazane Piosenki".
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Re: "Dokument" - Noise Annoys przypomina toruńską formację BIKIN

Postprzez buri 2010-01-06, 11:20

znam tą płytkę jest niezła, ale jak zwykle z takimi archiwaliami bywa różna jakoś, rózne style, cała ewolucja zespołu jak na dłoni... ale wole odczuwac przyjemnosc estetyczna niz przyjemnosc archiwisty.
ostatnio bylismy z wielebnym miwhem na ich koncercie. mi sie podobalo, teraz napierdalaja cos zblizonego nawet do 77 i najlepszych stylow sttarego polskiego punk rocka (taka rejestracja, gdyby nie straciła jaj).
"dokument" to jednak chuj, bo za niedługo toruńskii pub pamela wydaje zespołowi winylową epkę zdaje się z na nowo nagranymi utworami i to bedize hit. za niedługo bedzie do kupienia u krakosia

Obrazek

okładka jest w pizdeczkę, wiem :zabawa
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Re: "Dokument" - Noise Annoys przypomina toruńską formację BIKIN

Postprzez MiWho 2010-01-06, 19:03

dobrze bylo, nie narzekam
elo
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Powrót do Nowości