Krew i Honor" - 12 lat za usiłowanie zabójstwa

Moderator: orgasm_addict

Krew i Honor" - 12 lat za usiłowanie zabójstwa

Postprzez aszu 2008-03-04, 14:54

12 lat więzienia zażądał prokurator dla Marka B., oskarżonego o usiłowanie zabójstwa działacza ruchu anarchistycznego Macieja D., którego dane umieszczone zostały na stronie internetowej organizacji "Krew i Honor".
Przed sadem okręgowym w Warszawie zakończył się proces w tej sprawie. Wyrok ma zostać ogłoszony o godz. 15.

Obrona wniosła o zmianę kwalifikacji czynu na łagodniejszą - z usiłowania zabójstwa na spowodowanie uszczerbku na zdrowiu oraz rozważenie orzeczenia kary z warunkowym zawieszeniem jej wykonania. Do zajścia doszło na Powiślu w maju 2006 r. Napastnik wbił Maciejowi D. nóż w plecy - cios uszkodził płuco, mężczyzna w ciężkim stanie trafił do szpitala.

Czy ten typ przypadkiem nie gral w Awanturze?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez buri 2008-03-04, 15:01

chyba tak
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-04, 16:01

Ostatecznie dostał 10 lat.
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez gerber 2008-03-04, 16:50

Grał

pamiętam jeszcze jak przy łóżku tego macieja d. ciołek z PO stał i żalił się że przez kaczystowski rząd faszyści działają śmiało :lol:
gerber
Niedzielny punk

Postprzez LARVAL 2008-03-04, 17:24

durny ciul, niech mu ziemia lepką będzie, jak już go zcwelą pod prysznicem i się powiesi na gumce od majtek. bardzo ładny przykład tej legendarnej oiowej apolityczności. bo wszyscy wiedzą że B&H to prawdziwy punkrock. kurwa gdzie ja żyję
LARVAL
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-04, 17:54

LARVAL napisał(a): bardzo ładny przykład tej legendarnej oiowej apolityczności.

Z tego co wiem, kolesie z Awantury niegdy nie twierdzili,że są apolityczni.

wywiad dla NJJZN napisał(a):Zupełnie apolityczne to może być dziecko, które nie ma pojęcia o świecie albo menel dla którego całe życie to wysępić na dworcu na nalewkę.

My nie jesteśmy żołnierzykami żadnej partii czy organizacji, ale to nie znaczy, że nie mamy poglądów, zasad i konkretnego spojrzenia na świat.

http://www.streetmusic.pl/czytelnia/wyw ... .php?id=14

EDIT:

Śmieszne jest mieszanie do tego B&H,nazistów i kogo tam jeszcze. W Polsce niewiele wiecej dają za zabójstwo. Gdyby inny koleś pojechał kosą drugiemu, pewnie dostałby zawiasy. Nikogo nie usprawiedliwiam, koleś wjebał mu nóż w plecy i powinien ponieść karę adekwatną do czynu, a sąd ile miał tyle dał.
Ostatnio edytowano 2008-03-04, 18:14 przez _Vendetta_, łącznie edytowano 2 razy
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez LARVAL 2008-03-04, 18:47

no tak w sumie nie wiem co fajniesze - otwarte mówienie, że jest się faszolem, czy skryte, brunatne sympatie.

btw - mieszanie do tego B&H nie jest śmieszne. Do tego właśnie służą strony takie jak redwatch - "znajdę kolesia który jest fe, a jako że jestem za mały i się boję - to wrzucę jego zdjęcie do netu - i pobiją go moi duzi koledzy". nie znam się na prawie karnym - acz tego typu czyn podpada pod akcję absolutnie zorganizowaną. informacje o gościu były na stronie, więc ciul zaplanował sobie całość, tylko chybił. to nie jest porównywalne z bójką na dyskotece.
LARVAL
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-04, 19:01

Nie tylko zaplanował, jeszcze się tym chwalił. Jeśli nie liczył się z konsekwencjami, to ma ała na głowę.

LARVAL napisał(a):Do tego właśnie służą strony takie jak redwatch - "znajdę kolesia który jest fe, a jako że jestem za mały i się boję - to wrzucę jego zdjęcie do netu - i pobiją go moi duzi koledzy".

Kij wie czy znalazł go przez redwatch czy chodziło o coś innego. Jeśli koleś dobrze wiedział,że jego dane są na redwatch'u to mógł cos z tym zrobić ( jest przecież paragraf odnośnie ochrony danych osobowych), a nie jak ciele czekać aż ktoś wkońcu go dojedzie.

Btw. sprawa redwatch'a była już tyle razy poruszana sądownie, i jakoś oprócz paru wjazdów na chate i aresztowań nic praktycznie nie zrobiono. A bo to,bo tamto, bo strona jest na serwerze amerykańskim i nie da sie. Ot strona wykonawcza prawa polskiego.
Ostatnio edytowano 2008-03-04, 19:06 przez _Vendetta_, łącznie edytowano 2 razy
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez antipop77 2008-03-04, 19:13

nie wiem do konca jaki byl motyw, ale podobno byly to jakies bardziej osobiste porachunki. gosc ktory dostal kose, to tez nie jakis 14-stoletni hipis, tylko typ ktory aktywnie "niszczyl nazizm", mial jakies pobicia na koncie i takie tam.
najprawdopodobniej anarchisci musieli najebac temu calemu Markowi B. lub jego kolesiom i to mial byc odwet. to, ze za ciezsze przestespstwa dostaje sie mniej to fakt, ale to nie powod dla ktorego za kose w plecy powinno sie tylko pogrozic palcem. 10 lat to raczej nie za duzo, tym bardziej, ze pewnie po 6-8 juz wyjdzie na wolnosc.

ja bym sie za bardzo nie wczuwal w tym temacie w klimaty nazi vs anarchia, bo z tego co widze na forach to jest taka tendencja. akcji takich w ciagu roku jest mnostwo, akurat ta zostala naglosniona (swoja droga, dlaczego?) i kazdy sie wznieca. kosa w plecy to kosa w plecy nie wazne, czy dostal skin, hipis, murzyn czy pedal i podobniem a sie rzecz z tym kto ta kose wbil. ktos kto cos takiego robi musi sie liczyc z konsekwencjami i tyle!
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-04, 19:18

antipop77 napisał(a):to, ze za ciezsze przestespstwa dostaje sie mniej to fakt, ale to nie powod dla ktorego za kose w plecy powinno sie tylko pogrozic palcem.

nikt tak nie twierdzi.
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Następna strona

Powrót do Polityka