Brak energii

Wszystko na temat sportu, od od piłki nożnej po szachy

Moderator: czarny

Brak energii

Postprzez aszu 2008-04-09, 13:25

Suzej, pytanie do ciebie:

Ostatnimi czasy jakos czesto sie przeziebiam, zle sie czuje, nic mi sie nie chce i w ogole odczuwam brak energii. Jaka moze byc tego przyczyna? Moze braki zelaza, cukrow czy jakiegos innego paskudztwa?
Uprzedzajac odpowiedz, mam w chuj ruchu codziennie:)
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez kapi 2008-04-09, 17:12

stary 2 litry mocnej kawy dziennie, papierochy, ogolna wrednosc i zlosliwosc, ktore sa niestety cechami twojego charakteru robia swoje, poza tym jestes normalnym flegmatykiem i do tego znudzonym no przemeczonym napewno tez, praca, praca, praca. Zjedz 3 kilo cukru,zawsze taki byles od kiedy cie znam hm???????????????? :roll:
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez suzej 2008-04-09, 17:52

ta bark cukru (glukoza się to nazywa) na pewno :-P hehe
na całą dobę glukozy potrzebne jest organizmowi 30g :-P i to tylko mózg go potrzebuje i minimalnie parę innych narządów wydzielniczych (trzustka nerki)
dodam ze po cukrach prostych nie jednego zmuli na maksa (przykład dobrze wam powinien być znany z piwem, wypijecie jedno dwa i jak nie ma więcej to jedyne co się chce to spać)

Wiesz co zacznij od lajtu czyli kawa (o ile nie pijesz)
nie zaszkodzi a pomoże żeń szeń ale nie 20mg dziennie tylko 200mg i nie mniej na dzień z rana, inaczej szkoda siana w Polsce najlepiej wychodzi zeń szeń z natrurella

To są takie lajtowe jak chcesz coś mocniejszego to np 5-htp firmy Kaizen

Bym zapomniał :-) polecam jak jest naprawdę źle to Tribulus Stack z firmy Precision Nutrition

Ale nic nie pomoże jeśli będzie choojowy sen, on jest najważniejszy, to właśnie podczas snu organizm najlepiej i najszybciej "doprowadza się" do homeostazy (stabilizacji)

masaże bardzo mile widziane :-))

I coś co zawsze pomoże to, dziewczyna (ale nie lewa i prawa) chyba ze chłopców wolisz %-)
Ostatnio edytowano 2008-04-09, 17:55 przez suzej, łącznie edytowano 1 raz
Polski Koks
suzej
Niedzielny punk

Postprzez aszu 2008-04-09, 20:48

hhmmmmm., to mam pic kawe czy nie w koncu? bo podobno wyplukuje wszystko z ciala?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez suzej 2008-04-09, 20:57

tak razem z mózgiem :evil: :mrgreen:

wypłukać może wapń i magnez ale to tylko w skrajnych przypadkach ;-) 1-2 kawy dziennie nic ci nie zrobią złego, na zdrowie :-))

lepiej wypić 2 kawy niż setke wódki
Polski Koks
suzej
Niedzielny punk

Postprzez loscrudos 2008-04-09, 21:56

musisz aszu wziąźć coś dożylnie , jesli w dalszym ciągu nie rozwiąże to problemu to proponuje czopki doodbytnicze .
Jeśli i to nie pomoże to należy połączyć oba sposoby.
loscrudos
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2008-04-10, 17:59

Ostatnio mam tak samo, pomijając to,że moja dieta składa się głównie z kawy, fajek, stresu (w niedziele Gruby zerwał mi z głowy pierwszy siwy włos) i ciągłego pośpiechu. Niby się wkońcu wysypiam, a i tak jestem zmęczona, próbowałam multiwitamine, żelazo, plusze z wapniem etc i nic. Nawet wszelkie napoje typu red bull nic nie daja, a nie chce w pracy usnąć z głową na laptopie.

Recepta ta sama jak dla Asza?

PS: Średnio kaw wypijam ok. 3 dziennie, zależy jak leży.
Ostatnio edytowano 2008-04-10, 17:59 przez _Vendetta_, łącznie edytowano 1 raz
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez suzej 2008-04-11, 11:43

Vendetta zacznij od diety

1. warzywa minimum pół kilo dziennie

2. jeśli jesz chleb to niech będzie to żytni z ziarnami różnych zbóż

3. wrzuć różnego rodzaju mięsa i ryby, minimum w jednym posiłku dziennie (i nie kawałeczek piersi z kuraka tylko całą :-) )

4. wyrzuć z diety produkty przetworzone, staraj się w dicie mięć jak najmniej przetworzone produkty
np: sama sobie upiec pieczeń wołową czy np ze schaba zrobić pieczeń, potem kroisz w plastry smarujesz sobie serkiem dodajesz pomidora ogórka itepe i sobie robisz kanapke i masz do pracy luks malina (oczywiście chleb jak w 1 punkcie)

5. wrzuć do diety kasze i ryż (kasza gryczana lub jaglana ryż basmati albo brązowy polecam basmati)

to takie główne założenia ;-)

jeśli je spełnisz to wtedy możesz sięgnąć po uzupełnienie witamin i minerałów tutaj gorąco polecam vita-min plus dla kobiet firmy olimp

na noc mozesz dać cynk + magnez z witmainą b6 i tutaj też najkorzystniej wyniesie cię preparat formy olimp chela mzb (1 caps przed spaniem)

wapń śmiało możesz zapodac z suplementów i tutaj najlepszy będzie oyster shell caclcium z firmy universal nutrition (minimum 2 capsy do 4-6 na dzień) (ale nie wiem czy znajdziesz gdzieś poza sklepami kulturystycznymi)

ale pamiętaj związki syntetyczne są TYLKO uzupełnieniem i niczym więcej, jedyny warunek w którym mogą spełnić swoją rolę to porządna dieta i szeroko pojęty relax

No i co bardzo ważne to brak nudy, częste wypady ze znajomymi w różne miejsca ( nie koniecznie zakrapiane hektolitrami wódki %-) ) ale troche procentów nie zaszkodzi

masaże i nei koniecznie u profesjonalisty :-P

no i romantyczne wieczory w których popijane jest wytrawne wino (koniecznie wytrawne dobre wino, zabija wolne rodniki itepe) nie ma nic lepszego !!!

mhmm to chyba tyle, takie podstawowe sprawy :-)
Polski Koks
suzej
Niedzielny punk

Postprzez buri 2008-04-11, 11:50

najlepsze forum medyczne wsrod punkowych
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez MiWho 2008-04-11, 12:32

Ja zarzucam Daily Formula z Universala no i obowiazkowo rowerek na zle dni, no i oczywiscie wieczor z dziewczyna, najlepiej 3 razy ;)
adrenalina i endorfiny to najlepsze polaczenie
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Następna strona

Powrót do Sport