Podatek liniowy

Moderator: orgasm_addict

Postprzez gerber 2008-06-06, 06:59

Do mnie to trafia, dlatego też stoję raczej po stronie liberałów gospodarczych.
gerber
Niedzielny punk

Postprzez orgasm_addict 2008-06-06, 11:56

Ktoś tu coś mówił o kręceniu kota pizdą?

"Nie będę podawał faktów, tak sobie trochę popierdolę", ładne.

Przerost biurokracji to sprawa oczywista, jak i słabe gospodarowanie publicznymi pieniędzmi.
Co nie zmienia faktu, że w naszej obecnej sytuacji gospodarczej podatek liniowy jest psu na budę.
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-06-06, 16:29

orgasm_addict napisał(a):"Nie będę podawał faktów, tak sobie trochę popierdolę", ładne.
to brzmi trochę inaczej, przytocze jeszcze raz:

Powyższej tezy nie będę udowadniał na średnich, procentach czy innych wskaźnikach, ponieważ nie do wszystkich suche liczby przemawiają z dostateczną siłą. Posłużę się fikcyjnym przykładem człowieka o przeciętnych zarobkach i niewygórowanych wydatkach.

dalej lecą już konkretne liczby i procenty związane z codziennym życiem a nie wyliczeniami kogoś kto najchętniej stworzyłby marksistowską matematykę.
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-06-07, 10:45

generalnie ja sie na ekonomii nie znam, wiec posilkuje sie tym co czytam. tam w rzeczy samej to wali mnie jaki bedzie podatek, byle bylo normalnie. tak jak zatrudniam tapeciarza, zeby mi dom wykonczyl, bo sie na tym nie znam i mnie nie interesuje, tak samo mam prawo chyba oczekiwac ze zatrudniajac (glosujac/placa podatki na ich utrzymanie) politykow wykonaja oni dobra robote. otoz w tym przypadku to oczywiscie tak nie dziala. i to jest problem.
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez jurij77 2008-06-15, 11:40

aszu, to poczytaj to:

korespondent.pl napisał(a):Polska liderem wysokich podatków
Jakub Ptasznik

14 czerwca 2008
Redagowali: Tomasz Migdałek, Paweł Żmuda

Ocena: 95% (2)
Obejrzało osób: 114

Spośród krajów OECD (Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju) Polacy płacą jedne z najwyższych podatków na świecie. Dopiero dziś (14 VI) przypada w tym roku w Polsce dzień wolności podatkowej - w tym dniu Polacy przestają pracować dla fiskusa, a zaczynają zarabiać dla siebie.

Według Centrum im. Adama Smitha, wśród krajów OECD krócej pracują dla fiskusa mieszkańcy między innymi Australii, gdzie dzień wolności podatkowej przypada na 4 maja, Szwajcarii również 4 maja, Irlandii - 10 maja, Słowacji - 11 maja, Japonii - 14 maja, USA - 18 maja, Nowej Zelandii - 4 czerwca, Czech - 7 czerwca oraz Wielkiej Brytanii - 14 czerwca.

Dłużej od Polaków dla skarbówki pracują za to Niemcy oraz Szwedzi. - Kraje te słyną z wysokich podatków, ale pomimo swojej zamożności rozwijają się coraz wolniej - stwierdził Kamil Kajetanowicz, ekspert Centrum im. Adama Smitha. Zdaniem Kajetanowicza klin podatkowy w Polsce należy do najwyższych w krajach OECD.

Więcej na: http://nczas.com

źródło: http://korespondent.pl/index.php?x=artykul_r1&id=5160
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez orgasm_addict 2008-06-15, 14:00

No tak, rozwijają się wolniej, ale przynajmniej żyje się tam fajniej. Swoją drogą z tą waszą niezachwianą wiarą w rozwój i postęp... :mrgreen:

Fetyszyzacja PKB, która u nas jest bardzo silna strasznie mnie wkurwia, no bo co z tego, że PKB rośnie i gospodarka się rozwija, skoro beneficjentami tego jest jakieś 10% społeczeństwa?
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-06-15, 17:10

10% sołeczeństwa bo pozstałe 90% zrzera wór bez dna zwany państwem...
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-06-16, 15:11

jurij77 napisał(a):10% sołeczeństwa bo pozstałe 90% zrzera wór bez dna zwany państwem...

a odwal sie wreszcie od tych rolnikow:p
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez jurij77 2008-06-16, 18:05

aszu napisał(a):a odwal sie wreszcie od tych rolnikow:p
rolnicy to już w ogóle bezczelność... KURWA TE CHUJKI NAWET ZUS-u nie płacą!!!!!!!!!!! Mają jakiś z dupy wzięty KRUS :amasz
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez antipop77 2008-06-16, 18:59

jak ktos z forumowiczow jest rolnikiem to z miejsca proponuje: :BAN

a swoja droga, czy ten łysy ludek z emotki, kogos Wam nie przypomina :?: :->
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polityka