Zgwałconej czternastolatce odmawia się aborcji

Postprzez antipop77 2008-07-02, 22:19

Szokal napisał(a):Problem z karą śmierci polega na pomyłkach i różnych okolicznościach, które w zależności od tego czy i jak się je przedstawi, tak różna będzie nasza ocena czynu! Jeśli ktoś mówi "śmierć za śmierć", to mnie to przeraża. Bywa różnie - kobieta która zadźga męża pijaka po kilkunastu latach upokorzeń, człowiek który wpadnie w szał z powodu zaburzeń psychicznych, przypadkowa śmierć (ktoś groził pistoletem i wystrzeliło przypadkowo).

ale kto mowi, ze system powinien opierac sie na zasadzie "oko za oko, zab za zab" i to bez wzgledu na okolicznosci? to chyba oczywiste, ze jesli bylaby kara smierci, to skazywani byliby tylko najwieksi zbrodniarze, ktorych wina jest ewidentna, a szanse na nawrocenie praktycznie zadne. ja jestem przede wszystkim za tym, zeby wiezniowie bez wzgledu na popelnione przestepstwo pracowali, bo to oni maja dlug u spoleczenstwa, a nie na odwrot, wiec z jakiej racji oni leza do gory fiutem, a my na nich pracujemy?

Szokal napisał(a):Wolę płacić podatki na odsiadujących wyroki, niż mieć na sumieniu skazanie kogoś kto nie był winny.)

jestem ciekawy, czy mowilbys tak gdyby jakis skurwiel skrzywdzil bliska Ci osobe, jakbys sie czul wiedzac, ze on dozyje swoich lat w humanitarnych warunkach, a Ty na to lozysz. oczywiscie nie zycze Ci tego!

nasza religia nakazuje wybaczac, ale nie oznacza to, ze winny nie powinien poniesc kary.

Szokal napisał(a):Co to znaczy "nasza"? Może twoja, bo ja np. nie wierzę. Twoja religia a raczej ci co ją wykładają, zakazują też stosowania srodków antykoncepcyjnych. Dobrze, że większość się do tego nie stosuje, bo strach pomyśleć co by się działo.

heh, no "nasza" oznacza moja i innych ktorzy wierza, nie musisz odnosic tego co napisalem rowniez do siebie, to chyba jasne. ja osobiscie jestem wierzacy, ale nie przyjmuje bezkrytycznie tego co naucza Kosciol, kazdy ma swoj rozum i swoje sumienie.

Szokal napisał(a):Problem z ciążą polega na stadium zawaansowania. Gdzie ustalić granicę? Czy np. środki poronne 72 godziny, polegające na zabiciu kilku komórek (a może to też dziecko?) to zbrodnia? Moim zdaniem nie.

ja szczerze mowiac, nie wiem co myslec o srodkach wczesno poronnych... powiedzmy peka guma, nie wiadomo czy zarodek jest czy go nie ma, ale jest ryzyko, ze moze pojawic sie dziecko, dla mnie to nie jest juz tak oczywista decyzja jak w sprawie aborcji.
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez dexi 2008-07-17, 10:40

jurij77 napisał(a):orgasm... jak Cię lubię tak pierdolisz: kara śmierci jest wykonywana na mordercy, nakimś kto świadomie pozbawił życia kogoś innego. ZAWINIŁ. Aborcja to zabicie dzieciaka, który nic nie zawinił.

Jurij przeczytalam wszysciutkie Twoje posty w tym temacie i zaczelam sie zastanawiac czy za przeproszeniem
jestes chorym kretynem czy tylko dupkiem zapatrzonym w swoje idiotyczne poglady. :amasz
jakos nie chce mi sie wierzyc ze 22 w wieku pod avatarem to prawda.. raczej dalabym Ci 12.

zastanawia mnie czy.
1. kiedykolwiek pojdziesz do ginekologa na badanie lub po recepte
skoro wiesz jakie to proste dostac recepte... (a moze byles tak dawno ze zapomniales ze ginekologa nie zmienia sie jak rekawiczek..)
2. kiedykolwiek bedziesz w ciazy
bo z tego co wyczytalam to ciaza dla Ciebie jest po prostu pestka i nie wiaza sie z nia zadne dolegliwosci
3. kiedykolwiek urodzisz dziecko
skoro wydaje Ci sie ze to takie proste urodzic (pewnie myslisz ze kobieta dwa razy steknie sobie pod nosem i juz dziecko jest na swiecie)
4. kiedykolwiek zostaniesz zgwalcony ( pewnie bylbys cholernie zadowolony do konca zycia szczegolnie jakby zgwalcila Cie 70-letnia pomarszczona babcia bez zebow)
5. bylbys w stanie wychowac z miloscia i godnoscia dziecko ktore wyniklo z gwaltu na Twojej dziewczynie.
bo w koncu to nie takie trudne kochac dziecko na ktore sie codziennie patrzy i widzi sie to przeklete zdarzenie
6. kiedykolwiek bedziesz chcial adoptowac niechciane przez prawdziwych rodzicow dziecko.
jesli tak to zycze zebys dlugo nie czekal i przede wszystkim zebys mial mozliwosc adopcji dziecka ktore nie spedzilo duzo czasu w domu dziecka.

Ludzkie zycie jest cenne ale tylko wtedy kiedy dziecko ktore sie urodzi bedzie na prawde kochane bo fakt ze mozna wytrzymac bez problemu te 9 miesiecy ale pozniej przez najblizsze minimum 18 -20 lat ma sie caly czas przy sobie osobe ktora trzeba szanowac a nie traktowac z nienawiscia.
Ciaza to nie tylko 9 miesiecy to cale zycie a jezeli tobie sie wydaje ze mozna sobie ot tak oddac dziecko i jest po wszystkim to sie ogromnie mylisz.
dexi
Komputerowy wojownik

Re: Zgwałconej czternastolatce odmawia się aborcji

Postprzez freekiller 2010-07-26, 16:12

gwałt to ochydna sprawa a jeszcze bardziej ochydny jest sprawca... popowieszac za jaja i zostawic dla potomnosci!!!
powiem tak: jeżeli dziewczyna bylaby gotowa na to zeby urodzic dziecko w takim młodym wieku to niech urodzi... mysle ze najmądrzejszą decyzją w takiej sprawie jezeli oczywiscie rodzice nie chcą pomóc albo jeżeli nie mogą pomóc to przecież mozna oddac takie dziecko do pewnych punktów... jest ich kilkaset chyba w Polsce, nie ponosi sie za to odpowiedzialnmosci ani kosztów... fakt jest faktem ze to dziecko potem nie bedzie miało łatwego życia ale jednak bedzie ono żyć... każde zycie jest cenne. moze i jestem płytki, może nic niewiem o życiu ale mysle ze to rozwiązanie byloby najmądrzejsze.
OLD GLANS NEVER DIE!!!
freekiller
Komputerowy wojownik

Postprzez MiWho 2010-07-27, 15:56

temat sprzed 2ch lat, wiec dzis laska ma 16 lat i moze kopulowac wedle woli...
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez freekiller 2010-07-28, 16:08

w sumie moze racja ale wg mnie to ta laska nie bedzie miala ochoty jak to nazwałeś kopulowac jeeeszcze przez pare ładnych latek ;p
OLD GLANS NEVER DIE!!!
freekiller
Komputerowy wojownik

Postprzez MiWho 2010-07-28, 22:06

mi, osobiscie, nie przeszkadza to w niczym
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez freekiller 2010-07-29, 06:58

hmmm, no to co?? temat sprzed 2 lat mysle ze wszystko co mialo byc powiedziane w tej sprawie to zostało tu na forum... jak myslicie, mozna temat zamykac??
OLD GLANS NEVER DIE!!!
freekiller
Komputerowy wojownik

Postprzez MiWho 2010-07-29, 12:43

Mysle, ze jak ktos przez przeszlo 2 lata (przeszlo 700 dni dla mniej kumapytch) nie podejmuje jakiegos tematu to raczej albo nikomu nie chce sie o tym gadac albo wszystko zostalo powiedziane.
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez freekiller 2010-07-29, 20:16

mysle ze wszystko zostało juz powiedziane ostojo mądrości najwiekszy myslicielu ;] nie wszyscy są niekumaci, moze po prostu ktos tu jest nowy,hmmm? o tym pomyslałeś?? z reszta niewazne :) the end ;p
OLD GLANS NEVER DIE!!!
freekiller
Komputerowy wojownik

Postprzez MiWho 2010-07-30, 00:16

no tak, co czlowiek to "madrosc"
a swoje teksciki wobec mojej osoby mozesz sobie smialo umiescic gdzie ci bedzie najmniej wygodnie, bo gdybys nie zauwazyl forumowa archeologia ma taki sam sens jak dyskusja o zeszlorocznym sniegu,
no chyba, ze naprawde masz cos ciekawego do wniesienia do tematu niz kolejne "gwałt to ochydna sprawa a jeszcze bardziej ochydny jest sprawca"

pzdr
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Artykuły