rasizm jest tak samo naturalny jak oddychanie- o cyganach

Moderator: orgasm_addict

rasizm jest tak samo naturalny jak oddychanie- o cyganach

Postprzez jurij77 2008-06-04, 13:59

Wynocha stąd!
Uczniowie podstawówki z Neapolu zaszokowali całe Włochy
W swoich pracach domowych napisali, że spalenie okolicznych obozowisk Romów było w porządku.REKLAMA Czytaj dalej

Takie poglądy mają dzieci w wieku od 9 do 11 lat ze szkoły San Giuseppe Bosco, położonej w pobliżu koczowiska w Ponticelli, wielokrotnie atakowanego przez ksenofobiczny motłoch. Okoliczni mieszkańcy najpierw podpalili obóz, gdy rozeszła się plotka, że romska dziewczynka usiłowała ukraść w mieście niemowlę. Od tamtego czasu zdarzały się nowe ataki: niedawno znów obrzucono prowizoryczne budy bombami zapalającymi.

Romska rodzina opuszcza obozowisko w Ponticelli, dzielnicy Neapolu, fot. AFP

Nauczyciele poprosili uczniów, by wyrazili swój stosunek do prześladowania Romów. Rezultatem była zatrważająco duża liczba rysunków i wypracowań popierających ich szykanowanie. "Cyganie kradną małe dzieci, żeby zabierać ich narządy do przeszczepów" – napisał jeden z uczniów. "Nie jesteśmy rasistami, ale jeśli oni chcą tu zostać, muszą przestać kraść" – twierdził inny. Jeden z rysunków przedstawiał płonące domy, a wokół nich tłum ludzi krzyczący "Dobrze im tak! Wynocha stąd!".

Dzieje się to w sytuacji narastającej nietolerancji wobec imigrantów, wspieranej przez niektórych koalicjantów w nowym rządzie Silvio Berlusconiego. Raport Amnesty International ostrzega, że Włochy stały się niebezpieczne dla nielegalnych imigrantów.

Mariano Coppola, dyrektor szkoły San Giuseppe Bosco ocenia, że za postawy uczniów odpowiedzialni są ich rodzice, a wiele dzieci bezpośrednio uczestniczyło w zajściach w Ponticelli. – Nauczyciele starali się pomóc im zrozumieć, co się stało, i przekonać, że taka przemoc nie może się powtórzyć – mówi. – Ale w domu lub na ulicy te dzieciaki uczą się czegoś zupełnie innego. Niektóre z nich uczestniczyły w napaściach i opowiadały o tym, uparcie broniąc swego zachowania.

Według gazety "La Repubblica" jeden z chłopców, Francesco, napisał: "Mieszkańcy Ponticelli może posunęli się za daleko, ale chyba mieli rację, bo zbyt długo nikt nie interesował się problemami stwarzanymi przez Romów". Inny uczeń, Giuseppe przekonywał: "Tak trzeba było zrobić. Cyganie nie chcieli odejść po dobroci, więc musieliśmy się z nimi rozprawić".

W swym raporcie Amnesty wyraża obawy w związku z nowym prawem umożliwiającym wydawanie na nielegalnych imigrantów surowych wyroków więzienia. Daniela Carboni, szefowa tej organizacji we Włoszech przypomina: – Amnesty International jest skrajnie zaniepokojona podejmowanymi pospiesznie krokami i klimatem dyskryminacji, który je poprzedzał. Władze mają też plan przygotowania dziesięciu "ośrodków tymczasowego zatrzymania", gdzie imigranci będą przebywać do czasu deportacji.

Nastroje antyimigranckie podsycił niedawno włoski urząd statystyczny ISTAT – z jego danych wynika, że imigranci byli w zeszłym roku sprawcami ponad jednej trzeciej zabójstw popełnionych we Włoszech. ISTAT twierdzi, że cudzoziemcy są odpowiedzialni za 70 procent drobnych kradzieży, 39 procent przestępstw na tle seksualnym i 36 procent zabójstw.

http://wiadomosci.onet.pl/1490081,2678, ... skart.html

Nie jestem rasistą w pełnym tego słowa znaczeniu bo mulatki mi się podobają ale ciawarów nienawidze... miękka fajka ze mnie jednak przy takich klimatach 8-)
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez gerber 2008-06-04, 14:13

Jak dla mnie bomba. Ciawusy najgorsze ścierwo jakie się szlaja po ulicach.

jewrope awake ! :-o
gerber
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-06-04, 15:18

olaboga! przecież pank to tolerancja, pokój, miłośc i sandały a tu takie rzecy ludzie wypisuj :mrgreen:
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez gerber 2008-06-04, 15:42

Tak bywa jak chołota z cpdp skłotuje inne fora :->
gerber
Niedzielny punk

Postprzez MiWho 2008-06-04, 20:14

Jihhhhhad!
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez gerber 2008-06-04, 20:25

Chciałeś chyba powiedzieć Rahowa ! :idea:
gerber
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-06-04, 20:59

Świadkowie Rahowy ;-)
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez aszu 2008-06-05, 11:11

to moze ja odpowiem spiewajaco: "czy chcialbys aby w twoim bloku mieszkali cyganie?"

zastanow sie dobrze nim odpowiesz tak!
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez MiWho 2008-06-05, 11:47

jak mieszkalem w starogardzie gdanskim to za szczyla ganialem cyganow, w koncu oni dorwali mnie najebali a potem spalili mi kota, chuje khhh
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez orgasm_addict 2008-06-05, 11:55

Ja tam nie miałem żadnych traumatycznych przeżyć z cyganami związanych. Jedna sprawa, że mieszkanie w pobliżu takiego getta musi być przejebane, druga że porywanie niemowląt i spuszczanie ich krwi na macę też już było.
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Następna strona

Powrót do Polityka