Rosja vs Gruzja

Moderator: orgasm_addict

Rosja vs Gruzja

Postprzez Piotrek 2008-08-10, 19:39

Osobiście popieram Rosję, chociaż nie na 100%.

Zaraz będzie koniec konfliktu, a to że nasi rządzący się wychylili, i skrytykowali ich, Ruscy sobie zapamiętają.

MSZ Rosji wytknął krajom zachodnim stosowanie podwójnych standardów w ocenie wydarzeń w Osetii Południowej. Polsce, Litwie, Łotwie i Estonii ministerstwo dodatkowo zarzuciło cynizm.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=16674

Kapele: fajrant, misfits klasie robotniczej polecam też materiały budowlane ;)
Piotrek
Bywalec koncertów

Re: Rosja vs Gruzja

Postprzez silence 2008-08-11, 22:47

kurwa jak ty mozesz popierac rosje ?
oswiec mnie bo nie wierze co widze
nikt nie wie o bÓlu tyle co my kobiety
silence
Niedzielny punk

Postprzez Piotrek 2008-08-12, 01:22

Fakt napisałem to pod wpływem, ciekawego co by nie nie mówić artykułu, którego teraz nie mogę znaleźć, ale dochodźę do wniosku że wpadłem chwilowo przez niego w sidła ruskiej propagandy :white

Piotrek
Bywalec koncertów

Postprzez krzysiek2012 2008-08-12, 13:38

Kod: Zaznacz cały
Zaraz będzie koniec konfliktu, a to że nasi rządzący się wychylili, i skrytykowali ich, Ruscy sobie zapamiętają.

tak bedzie koniec jak w czeczeni ale nie konflikty tylko gadki o tym,a świat ma gdzieś dramat niewinnych ludzi
krzysiek2012
Niedzielny punk

Postprzez Kleszcz 2008-08-12, 23:00

Ja to widzę tak: Albo komuś (Saakaszwili) zabrakło wyobraźni albo cały ten plan "blitzkriegu" był zajebiście niedopracowany. Tak czy tak w meczu Rosja vs. Gruzja Rosja wygrywa przez TKO w trzeciej rundzie.

Szkoda tylko zwykłych ludzi bo wszelkie konflikty w tych rejonach mają w zwyczaju ciągnąć się latami.

Zastanawia mnie tylko po jakiego chuja Kaczor pcha się w sam środek konfliktu, nadstawia tyłka i aż się prosi o solidnego kopa od ruskich.
Na świecie jest 6 miliardów ludzi.
Prawdopodobnie większości wydaje się że są wyjątkowi.
Tak samo jak Tobie niespełniony pracowniku agencji reklamowej,
studencie wypełniony zbędną wiedzą,
artysto którego nikt nie rozumie,
nastolatku który sam do końca nie jest pewien przeciw czemu się buntuje,
gospodyni domowa której życie miało się przecież ułożyć inaczej.
Nie jesteś.
Kleszcz
Bywalec koncertów

Postprzez Piotrek 2008-08-12, 23:52

No kaczuszka do niedźwiedzia nie powinna tak skakać, bo to się może źle skończyć, z drugiej strony szacun za odwage. :lajcik

Piotrek
Bywalec koncertów

Postprzez buri 2008-08-13, 10:53

chuj Saakaszwili rozpoczał konflikt który Rosja wykorzystała do zajęcia strategicznych miejsc na Kaukazie, co pozwoli na handel ropą, gazem z Turcją i uzależnienie Europy. To się nazywa zemsta za tarczę ! Obecnie w tej sytuacji mamy przejebane i pedały z USA, NATO i UE nie odpuszczą bo idzie tu o grubą kase.
idzie wojna idzie wojna idzie krwawa rzeź...
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez silence 2008-08-13, 12:30

ogolnie to chuj wie co chcial sakaszfili ( czy jak sie go tam pisze ) osiagnac zaczynajac od ataku na zekome wojska pokojowe czy jak sie to tam zwie, bo jak kazdy wie wojskami tymi sa rosjanie ktorzy sami sobie nadali taki tytÓl. no ale czego sie spodziewal rosja od dawna czekala na taki moment probujac to zaargumentowac obrona, dziwie sie bo jak na moje rosja jest teraz zapewne nie spelniona bo nie liczyla sie ze ktokolwiek moze ich publicznie oskarzyc o to z zachodem bylo wiadome ze nic nie zrobia bo za duzo mieli by do stracenia francja musiala bo wkoncu ona przewodniczy EU wiec nie mogla nie zabrac glosu. co do elprezydento to moim zdaniem dobrze postapil , moze nie wszytko co powiedzial bylo przemyslane ale nie ma co sie dziwic ze wiekszosc polakow sie z tym zgadza rosji od lat chodzi pomysl po glowie zjednoczenia wciagniecia spowrotem do nieistenijacego juz bloku radzieckiego wszystkie odpady ktore powstaly ( z 1 strony gruzji czas wejscia do EU zapewne sie opozni przez to wszystko ) z czego rosja napewno jest zadowolona bo jakis w tym cel jest , nei ma co sie dziwic polakom ze sie otwarcie przeciwstawili i nie ma co smiac ze zrobili to z takimi panstwami a nie zadnymi potegami one nie maja w tym zadnego interesu nie granicza maja to w dupie co i jak ( nasza postawa byla by podobna jak bylby konflikt miedzy hiszpania a portugalia np. ) nasz elprezydento poprowadzil slabsze panstwa z ktorych nie jeden wie jak to wyglada od strony rosji i do czego moglo to doprowadzic nie warto by historia miala sie powtorzyc choc w tych czasach przy tej broni jest to malo prawdopodobne , a polak jak polak taki narod , nie pamietacie jak ruski pluli sobie w brode jak wchodzilismy do NATO ? bo ja pamietam wtedy duzo na tym stracilismy ale funkcjonujemy teraz bedzie podobnie mam nadzieje ( po cichu moj plan wyglada tak ze jak beda rozpartywane jakies tam na papierach i w praktyce bzdury pokojowe rosja zaprosi jako obserwatorow polakow pokazujac jacy sa dobzi dla sasiada :lajcik ale to tylko moj wymysl )
jak bedzie sie zobaczy
jak zawsze w moich dluzszych postach nie da sie uchwycic tresci tylko mysli wydarte przed szereg bez jakiegokolwiek ladu
pzdr.
ps. kurwa nie pamietam kiedy napisalem cos ostatnio komentujac co sie dzieje na swiecie to chyba moj 1 taki post od 2 lat ? ( napewno jedne z ostatnich wymarly jak wymarlo antynazi )ale moge sie mylic
znow balagan
ps2.udzielam sie w sporcie :)
ps3. nie wierzcie w zaslugi sarkoziego ze dzieki niemu doszlo do porozumienia na to nie mialy wplywu panstwa ktorych nie bylo w rosji
+ dla USA za postawe ( pomoc gruzji )
+ dla elprezydento ze szybko to ogarnal
- dla elprezydento ze byl balagan i nie porozumienia na lini elprezydento -rzad
- dla sakaszfili-ego za to ze nie do konca to przemyslal
- rosja i jej babki rozpryskowe ( nie ladnie )
- bedzie sie ciagnelo jak w czeczeni i nie tylko
- najwiekszy dla ONZ .... za co ? no wlasnie za nic bo nic nie zrobili
nikt nie wie o bÓlu tyle co my kobiety
silence
Niedzielny punk

Postprzez buri 2008-08-14, 02:51

sil masz trochę racji, i chętnie sie z tym pokłócę ale pierwsze moje primo:

KORZYSTAJ Z INTERPUNKCJI BO MOMENTAMI W CHUJ CIĘ NIE MOŻNA ZROZUMIEĆ !
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez Piotrek 2008-08-14, 10:43

Po stronie zysków prezydent może zapisać, że:

* Umocnił wizerunek prezydenta aktywnego,
* Pokazał, że potrafił zmobilizować niektórych przywódców i zbliżył się do wymarzonego celu bycia ?liderem? Europy Środkowo-Wschodniej w sprawach ?na Wschód od Unii?,
* Umocnił sympatię Gruzinów do Polski,
* Popchnął Unię Europejską do działania,
* Rozpoczął swoją kampanię wyborczą i zapewne poprawi miejsce w sondażach,
* Przypomniał o wartościach, które powinny obowiązywać w stosunkach międzypaństwowych,
* Przypomniał, że rządy Kremla w tej części Europy się skończyły.

Po stronie strat prezydent Kaczyński powinien odnotować:

* Cofnięcie stosunków polsko ? rosyjskich o kilka lat,
* Przekreślenie złudnych skądinąd nadziei na to, że Polska będzie ?pomostem? pomiędzy Unią a Rosją,
* Utożsamienie Polski z polityką Saakaszwilego,
* Osłabienie pozycji Polski w koncercie unijnym,
* Przeciwstawienie gestów konstruktywnym rozmowom, które prowadził w tym czasie prezydent Sarkozy. Osłabienie życzliwości prezydencji francuskiej,
* Utożsamienie Polski z polityką gestów i słów, za która nie idą konkrety,
* Podsycanie nastrojów konfrontacyjnych: ?przyjechaliśmy walczyć?, ?nie oddamy ani guzika?, ?dzisiaj Gruzja, jutro państwa bałtyckie, pojutrze być może nasz kraj? ? to ewidentne nawiązanie do hitlerowskiego ?und Morgen die ganze Welt!?,
* Mówił tylko o Rosji carów i dyktatorów, ?zapomniał? o Rosji Sołżenicyna i Sacharowa, urażając tym samym wielu Rosjan,
* Dał argument Tuskowi i Sikorskiemu, że prowadzą politykę bardziej odpowiedzialną i dalekowzroczną,
* Użył polityki zagranicznej do własnej kampanii wyborczej.

http://www.pardon.pl/artykul/5886/wysta ... _za_gruzje

Piotrek
Bywalec koncertów

Następna strona

Powrót do Polityka