Teatr telewizji

Co tam ciekawego w kinach, tv czy rapidzie. Co warto zobaczyć a co nie.

Teatr telewizji

Postprzez buri 2008-03-22, 23:30

Czy ktoś mógłby polecić jakieś dobre spektakle teatru telewizji ? najlepiej stare tak z lat 60 czy 70, o klasie "Mieszczanin szlachciem" Gruzy z Kobielą, "Wystawienie Hamleta we wsi głucha dolna" Lipińskiej, "Historyję o Chwalebnym Zmartwychwstaniu Pańskim" Cieplaka czy "Igraszek z diabłem" Lisa ?
Ostatnio czuje przesyt tym martyrologicznym t teatrem typu "Herbatka u stalina" czy " rozmowy z katem" króty stoi na warsztatowo wysokim poziomie mimo że w ostatnich latach brali się za to chocby Englert czy Morgenstern... ale jednak brak tam polotu starego teatru tv...
Tak więc ? Zna ktoś coś godnego polecenia ? I od razu fajne by było info czy można dosta to na necie.

I tak na marginesie. Czy orientuje sie ktos czy na necie sa do dostania teatry Swinarskiego ? Podobno krąza po necie "Dziady" wg jego scenariusza scenicznego w rezyserii Adamika. Prawda li to ?
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez buri 2008-03-23, 00:19

Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez kapi 2008-03-30, 22:09

teatr Telewizji? pamietam ze wieki temu ogladalam jak wystawiali Poskromnienie zlosnicy i gral tam chyba Gajos. Nawet fajne. Ale teatr tylko na zywo ostatnio bylam na studiach, wstyd sie przyznac i repertuar tez nie wiadomo jaki nie byl , ale Moralnosc Pani Dulskiej lubie, no i atmosfera taka fajna, tak robic cos i czuc sie jak w starej basni super :-D :-D :-D
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez Tiboo 2008-03-31, 15:01

Na osiołku jest tego troche http://osiolek.com/?kat=teatr_tv
Coś myślę sobie stamtąd wybierzesz, staroci też niemało.
Tylko problem z releasami może być, zwłaszcza jeśli chodzi ostarsze wrzuty niestety.
Nie bawią mnie twoje płytkie żarty i głębokie gardło
Tiboo
Niedzielny punk

Postprzez SPO 2008-04-06, 08:31

Trochę odskoczę.

Jest ktoś z Was w posiadaniu nagrania zespołu HomoHomini "Lily the Pink" gdzie występowali u O. Lipińskiej?
Byli ostatnio w Wideotece dorosłoego człowieka.

Google i youtube nie dają rady i wywala to http://uk.youtube.com/watch?v=nI0oITcz19o

"Rozmowy z Katem" - Świetna gra Frączewskiego, momętami lepiej mi się to oglądało nż czytało książkę.

Burek posiadasz "Herbatka u stalina"?
Ostatnio edytowano 2008-04-06, 08:32 przez SPO, łącznie edytowano 1 raz
Lubię pedałować.

Przyszły władca świata KURWA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SPO
Nie wącha gówna

Postprzez buri 2008-04-06, 23:37

"Rozmowy z Katem" - Świetna gra Frączewskiego, momętami lepiej mi się to oglądało nż czytało książkę.

momentami to było tak prostackie że nic dziwnego że gorzej się czytało :-> ten teatr spełniał lepszą role jako jakies porównanie kultur, mentalnosci - niemieckiej i polskiej, niz jako... martyrologia ? analiza nazizmu, okrucienstwa ? ale patrzenie na ta sztuke pod tym kontem kulturowym kiedy wygladala tak a nie inaczej... no to bylo troche groteskowe.

Burek posiadasz "Herbatka u stalina"?

tak

Widzieliscie political science fiction Machulskiego "19 południk" ? O tym jak warcholstwo dochodzi do władzy. W głównej roli sam Grabowski znaczy się ferdek kiepski.
buri
Nie wącha gówna

Powrót do Film