Twardzi jak stal

Główny, tematyczny, muzyczny dział forum. Punk rock i okolice.

Moderatorzy: LARVAL, silence, buri

Twardzi jak stal

Postprzez SPO 2008-05-10, 10:57

Projekt TWARDZI JAK STAL to muzyczny hołd oddany Narodowym Siłom Zbrojnym - legendarnej armii Polski Podziemnej fascynującej również w dzisiejszych czasach. W bohaterskiej historii NSZ jest bowiem wszystko to, co najpiękniejsze w legendzie Pokolenia Kolumbów

Obrazek
Wszystkie utwory do ściągnięcia z http://www.twardzijakstal.pl/

Połkłem to i mi się nawet nie odbiło.
Lubię pedałować.

Przyszły władca świata KURWA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SPO
Nie wącha gówna

Postprzez gerber 2008-05-10, 14:48

Miały tu być jeszcze ciołki pokroju Zabili Mi Żółwia, ale sie wycofali (nie chcieli z nazistami z Bastionu i Irydionu być na jednej płycie)
gerber
Niedzielny punk

Postprzez Zimoli69 2008-05-10, 23:00

Wszedłem na stronke i usłyszałem "nacjonalistyczny bełkot" więc nawet tego nie przesłucham :-P
Zimoli69
Komputerowy wojownik

Postprzez orgasm_addict 2008-05-12, 17:33

Pfffff, dajcie spokój.

Bohaterstwo i piękne karty, takie jak współpraca z gestapo, czy wymarsz na zachód, pod bronią, razem z wycofującą się armią niemiecką i wyrzynanie inaczej myślącej partyzantki...
Poza tym nie lubię patosu, nacjonalizmu i pomników. No i chujowej muzyki.

"W listopadzie 1953 roku w mazowieckiej wsi Dudy Puszczańskie doszło do ostatniego na Mazowszu starcia zbrojnego między polską partyzantką antykomunistyczną a komunistycznymi organami represji. Komuniści otoczyli tam patrol Narodowego Zjednoczenia Wojskowego, którego żołnierze po nierównej walce popełnili samobójstwo, nie chcąc wpaść w ręce wroga. Woleli śmierć niż niewolę..."

Czyli w wolnym tłumaczeniu - 8 lat po wojnie, siły porządkowe istniejącego państwa likwidują terrorystów.

"Likwidowali okupantów i kolaborantów"
:mrgreen: Oraz nielubianych sąsiadów, Żydów i kto im tam nie pasował.

"likwidowali kolaborantów i członków komunistycznego aparatu represji"

czyli urzędników państwowych i normalnych ludzi, którzy chcieli jakoś normalnie żyć w stworzonych warunkach.
Ostatnio edytowano 2008-05-12, 17:41 przez orgasm_addict, łącznie edytowano 1 raz
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez abrakadabra 2008-05-12, 17:56

uhuhu pojechałes niezle,coz to "Rojsty" Konwickiego sie przeczytało ze tak wspaniala opinie o "chłopcach malowanych"masz;P?
NADBEZPIECZNIK 25AMPEROWY
abrakadabra
Komputerowy wojownik

Postprzez antipop77 2008-05-12, 19:57

Rewolucyjny NSZ - zajebisty numer. zna ktos jakies inne nagrania tego Schmaletz'a?
Jeszcze ballada Tadeusza Sikory fajna. Poza taka se ta plyta.
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez aszu 2008-06-02, 10:51

dopiero teraz sie zabralem do posluchania, faktycznie, nie najhorsze.
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez Szokal 2008-06-22, 10:04

Tadeusz Sikora niezły. Te eksperymentalne ambienty mnie nie przekonują. Resztę muszę jeszcze przesłuchać. Irydion też niezły. Gray rambler - niezła muza ale trochę wokal mi nie podchodzi.

Czyli w wolnym tłumaczeniu - 8 lat po wojnie, siły porządkowe istniejącego państwa likwidują terrorystów.
Oraz nielubianych sąsiadów, Żydów i kto im tam nie pasował.
czyli urzędników państwowych i normalnych ludzi, którzy chcieli jakoś normalnie żyć w stworzonych warunkach.

Czy to aby nie przesada w drugą stronę? Rzeczywistość nie jest czarnobiała. A jak wyglądało "państwo" w pierwszych latach PRL-u, to chyba nie trzeba mówić.
Szokal
Komputerowy wojownik

Postprzez jurij77 2008-06-22, 17:07

orgasm_addict napisał(a):Pfffff, dajcie spokój.

Bohaterstwo i piękne karty, takie jak współpraca z gestapo, czy wymarsz na zachód, pod bronią, razem z wycofującą się armią niemiecką i wyrzynanie inaczej myślącej partyzantki...
Poza tym nie lubię patosu, nacjonalizmu i pomników. No i chujowej muzyki.

"W listopadzie 1953 roku w mazowieckiej wsi Dudy Puszczańskie doszło do ostatniego na Mazowszu starcia zbrojnego między polską partyzantką antykomunistyczną a komunistycznymi organami represji. Komuniści otoczyli tam patrol Narodowego Zjednoczenia Wojskowego, którego żołnierze po nierównej walce popełnili samobójstwo, nie chcąc wpaść w ręce wroga. Woleli śmierć niż niewolę..."

"Likwidowali okupantów i kolaborantów"
Oraz nielubianych sąsiadów, Żydów i kto im tam nie pasował.

"likwidowali kolaborantów i członków komunistycznego aparatu represji"

jak masz źródła to chętnie się zapoznam...
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Powrót do Muzyka