Pamiętam, gdy na forach interentowych czytałem krótkie informacje od wydawcy składanki Irokez. Szczerze mówiąc nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia, więc z dużym dystansem podszedłem do tej składanki...
Z wszystkim pojawiających się zespołów znam jedynie Leniwca. Kapela ma swoich fanów i przeciwników. Jednym się podoba innym nie. W każdym razie kawałki prezentują dobry "Leniwcowy poziom".
Dziady Borowe. Dobra nazwa. Dobre granie, ale raczej nie pank rokowe. Widać, że chłopaki lubią Lemmy`ego i spółkę. Muzycznie brzmienie bardzo podobne do IVC. Tekstowo kiepsko, a momentami żenująco:(
Recall. Punk zaangażowany. Nie moja liga. Jak chcesz zmieniać świat i wierzysz, że zwierzęta maja takie same prawa jak ludzie, będzie się podobać. Inaczej może być cieeenko.
Respondent. To mój zdecydowany faworyt. Brzmieniowo i tekstowo podobny do dezertera. Na razie to raczej przyszłościowa kapela, ale patrząc, co wyrosło z Bulbulatorów, jestem pełen nadziei i jeśli chłopaki się nie rozpadną i nabiorą trochę tekstowej ogłady, pierwszy kupię płytę!
Kontrkultura. Pitu pitu, srutu tutu pęczek drutu. Gdyby popracowali nad tekstami coś by z nich wyrosło. Nie żaden true-oi-apolityczny-punk-albo-skin-band, raczej kapela uderzająca w klimaty Undertones czy The Boys. Może coś z nich wyrośnie, ale obawiam się, że skończą jako kapela dla zbuntowanych nastolatek...
TerapiaPunk. Z punkiem to ten zespół łączy tylko 'punk' w nazwie. jak usłyszałem coś o dzieciach słońca zmiękłem. Jak pijesz wino pod mostem i myslisz ze jestes punk bo masz naszywki dzem, to mozesz posluchac. cala reszta - omijac z daleka.
Pozostały 3 kapele, bedzie krotko bo zazwyczaj mialem dosc tej plyty gdy do nich dochodzilem:
Zgon - nic specjalnego.
Egoizm - malo pank roka, jakies zwolnienia, hc podjazdy czy tez metalcore czy chuj wie co to jest. w kazdym razie, NUDNE.
Supranionek. Jakieś gówno w kiepskiej jakości. CDD
tyle. kupna w sumie nie warte.