Witam wszystkich.
Niestety portal bezpieka.org padł z winy providera. Jak niektórzy z was wiedzą, przez ostatnie kilkanaście dni prowadziłem interesującą korespondencję z firmą NetArt administrującą serwerami nazwa.pl. W końcu dowiedziałem się, że [podobno] ktoś zalogował się do panelu klienta i zmienił wszystkie dane. Innymi słowy, powiedziano mi że nie mam praw do serwera i domeny bezpieka.org. Jak zapewne zauważyliście, owa rzekoma persona nie opłaciła abonamentu i w ten sposób pozbyliśmy się serwera. Stwierdziłem, że robienie z nimi jakichkolwiek interesów to kompletna porażka i wykupiłem serwer u innego providera. Niestety domena bezpieka.org jest opłacona na rok, a skoro odmawia mi się do niej praw, nie sposób jest ją przenieść na ten serwer. Jednak za pół roku powinniśmy ją odzyskać.
Zdecydowałem się zmienić skrypt z phpnuke na phpbb by przemo. Z kilku powodów.
a) forum ma o wiele więcej możliwości
b) ma również zintegrowany portal - http://bezpieka.net/portal.php
Jednakże jedyną osobą, która pomagała mi w tworzeniu poprzedniego portalu był Wariat, który pisał newsy. W związku z zerowym zainteresowaniem użytkowników aktywnym tworzeniem portalu nie wiem czy jest sens tworzenia czegoś poza forum.
Niestety straciłem całą bazę danych użytkowników, więc jeśli macie namiary na kogoś z poprzedniego forum, proszę, powiedzcie o nowym adresie.
Niestety nie mam czasu teraz zajmować się wszystkim. Mam na głowie szukanie domu, potem przeprowadzkę, w międzyczasie pracuje na zmiany i mam do zdania testy w pracy. Z tego powodu forum wygląda jak wygląda. Nie mam czasu poszukać innych stylów, powstawiać obrazków, innymi słowy, forum jest w pełni sprawne tylko wygląd nieco szwankuje. Poza tym, zapewne po przeprowadzce będę przez dłuższy okres bez sieci, więc poszukuję ochotników, którzy poprowadzą i zajmą się portalem/forum pod moją nieobecność. Chętnych proszę o założenie tematu i wpisywanie się. Potrzebni będą również admini na poszczególne fora. Wiele rzeczy na pewno będziecie chcieli zmienić, proszę pisać to w osobnym temacie.
Dziękuję za wyrozumiałość
Aszu