Wlochaty

Główny, tematyczny, muzyczny dział forum. Punk rock i okolice.

Moderatorzy: LARVAL, silence, buri

Wlochaty

Postprzez aszu 2008-06-05, 11:34

No jakze moglo zabraknac tematu o jednym z najwazniejszych zespolow polskiego punk-rocka!

Tak zaraz posypia sie gromy, ale zastanowcie siei odpowiedzcie ucziciwie, nigdy nie sluchaliscie
Wlochatego? Nie sluchaliscie polskiego punk-rocka, tylko od razu byliscie zajebiscie kumaci, cock sparrer, 4 skins etc?
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez MiWho 2008-06-05, 11:41

kiedys sie sluchalo, ale przeszlo i slusznie... muzyka ok ale teksty smierdza obora
F U
Obrazek
MiWho
Nie wącha gówna

Postprzez orgasm_addict 2008-06-05, 12:10

Byłem jakoś niedawno na koncercie i podobało mi się bardzo. W domu już dawno nie słuchałem, ale sporą część ich kawałków do teraz lubię. Opócz tych stricte Conflictowych i tych z cyklu przerost formy nad treścią.
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez buri 2008-06-05, 14:09

do teraz to jedynie lubie posluchac tej kasety co sie nie da sluchac, mianowicie 'wojna przeciwko ziemii' - idealna rownowaga midzy trescia i forma = nic nie slychac, totalny underground i duzo nienawisci w tekstach - nawlolywanie do zastrszania nazioli i robienia im wjazdow na chate + zajebiste brzeminei klawiszy.
reszta mi sie nie podoba, za mientkie i za malo orginalne, nowych plyt juz nawet nie slyszalem. teraz to mi nawet szkoda marnowac czasu na sluchanie Włochatego kiedy moge zapuscic po prostu Crass albo Zounds.
na koncercie bylem raz i zagrali po prostu przecietnie, a paulus walil miedzy kawalkami takie suchary ze zal pisac.
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez aszu 2008-06-05, 15:36

ja pamietam ze split wlochatego z the billem z jarocina to byla moja pierwsza punkowa kaseta. tak, przyznaje sie, mialem nawet koszulke wlochateg, `wojna przeciwko ziemii` nota bene. teraz juz wyroslem, czasem tylko z sentymentu lubie sobie wlaczyc. to muzyka dla nastolatkow zbuntowanych i tyle. a czy przynosi wiecej pozytku czy szkody? to jest pytanie:)
"Czy to ufoludki Polskę rozgrabiają? lub czy może insze siły tu działają?"
http://www.artelingerie.co.uk/
aszu
Administrator

Postprzez Brew77 2008-06-08, 12:49

W sumie nigdy nie przechodzilem fascynacji Wlochatym i bardzo sie z tego ciesze. Nie lubie tego zespolu, nie chodzi nawet o poglady czlonkow zespolu czy tez teksty, ale oprawa muzyczna, styl gry mi w ogole nie podchodza.
Ostatnio edytowano 2008-06-08, 12:53 przez Brew77, łącznie edytowano 1 raz
Oi! Oi! We're the brews, sportin', antisvastika tattos!
Brew77
Niedzielny punk

Postprzez antipop77 2008-06-09, 12:58

jak wiekszosc mlodocianych punkow kidys sluchalem sporo, teraz raczej zadko wracam, chociaz dalej mi sie zdarza.
muzycznie jak dla mnie daja rade na nowych plytach rowniez. w Polsce poprzeczka wysoko nie jest umieszczona, takze technicznie sporo kapel mogoby sie od Wlochacza uczyc.
co do przeslania, to wiadomo, ze pierdola, ale nawet nie chodzi o to, ze sie z nimi nie zgadzam, mnie sie po prostu wydaja, ze oni sami nie wierza w co spiewja, nie sa dla mnie wiarygodni i dlatego juz jakos nie moge ich sluchac.
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez orgasm_addict 2008-06-09, 13:30

Brew77 napisał(a):W sumie nigdy nie przechodzilem fascynacji Wlochatym i bardzo sie z tego ciesze. Nie lubie tego zespolu, nie chodzi nawet o poglady czlonkow zespolu czy tez teksty, ale oprawa muzyczna, styl gry mi w ogole nie podchodza.

Się wie, jak miałem 15 lat też byłem ojofcem. Niechęć do Włochatego jest jakby programowa, więc nie wypada lubić nawet jak się jednej piosenki nie słyszało :mrgreen:
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez jurij77 2008-06-09, 17:49

Ja tam do tej pory czasem posłucham... albo z sentymentu albo dlatego, że nie które kawałki dalej lubie. Chujowa ze mnie konserwa :hmm
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez gerber 2008-06-09, 17:54

Większoścc ludzi z klimatów pankowych znało i słuchało tej kapeli, była modna (czy dalej jest to nie wiem) i tyle. Muza była wporzo nawet, a teksty w sam raz na zagrzewanie dzieciaków do walki z systemem :-)
gerber
Niedzielny punk

Następna strona

Powrót do Muzyka