Wywody wzwody uniesienia

Główny, tematyczny, muzyczny dział forum. Punk rock i okolice.

Moderatorzy: LARVAL, silence, buri

Wywody wzwody uniesienia

Postprzez SPO 2008-11-29, 18:45

Lubicie być nauczani podczas koncertów?
Stajecie sie bardziej wrażliwi i uczuciowi wobec innych i wobec świata po takich koncertach?
Czy otaczający Was świat w jednej chwili może przemienić sie w koszmar i piekło?

Bez pardonu.

Cała ta jebana otoczka na koncertach, teksty o tym jaki ten świat jest zły przed każdą piosenką doprowadzają mnie do boleści jelit.
Kapele "pseudo anarchistyczne" zrobiły sobie z koncertów ambone.
Każda kapela ma swoją statystyke "kto kogo zabił za ile i po co"
Niemogłe ździerżeć na koncertach takich kapel jak "Słowa we krwi", "PUNKt widzenia"
"Eye for an eye" czy "Włochaty".
Chodź ten ostatni bardziej umoralnia na płytach.
Nie wiem jak zespół "Szczur" zachowuje sie ale na płycie widać ewidentnie nawiązanie do Confliktu czy polskiego odpowiednika Włochatego

A może w Was rodzi się na nowo Bunt po takich koncertach ? ;-)
Lubię pedałować.

Przyszły władca świata KURWA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SPO
Nie wącha gówna

Re: Wywody wzwody uniesienia

Postprzez loscrudos 2008-11-29, 22:34

Po to jest mózg aby potrafił wytworzyć własny punk widzenia na to co cie otacza.
Jeśli to co mówią inni (wspomniane kapele) wywiera na ciebie tak dużą presję z którą nie możesz sobie dać rady to znaczy że gdzieś po drodze zatraciłeś zdolność własnego myślenia.
Swoją drogą nudnymi byłyby koncerty na których kapele nie odzywałyby się do publiczności. Nie musisz przecież brać do siebie tego co słyszysz ze sceny. A może tak bardzo jesteś wyczulony na osoby które mają inne poglądy niż ty ?
Za każdego głupiego posta pan bóg zabija małego kotka.
loscrudos
Niedzielny punk

Postprzez gyryly 2008-11-29, 23:08

rozumiem kontakt z publicznoscia w trakcie koncertu bo to jest rowniez wazne, nie tylko granie. jednak wkurza mnie wpajanie wlasnych ideologii, punktu widzenia, nakazywanie jakis postaw przeciez kazdy ma swoja osobowosc i liderzy nie powinni uwazac sie za jakis guru i mowic co robic. kazdy kto glupi nie jest sam potrafi zauwazyc co sie do okola dzieje i jak na to reagowac
Precz z U-Pałami
gyryly
Komputerowy wojownik

Postprzez loscrudos 2008-11-29, 23:18

gyryly napisał(a):rozumiem kontakt z publicznoscia w trakcie koncertu bo to jest rowniez wazne, nie tylko granie. jednak wkurza mnie wpajanie wlasnych ideologii, punktu widzenia, nakazywanie jakis postaw przeciez kazdy ma swoja osobowosc i liderzy nie powinni uwazac sie za jakis guru i mowic co robic. kazdy kto glupi nie jest sam potrafi zauwazyc co sie do okola dzieje i jak na to reagowac

To znaczy że ty na forum możesz przekazywać własne idee (zdjęcie przy twoim nicku) lecz inni nie powinni publicznie wyrażać własnych poglądów ?

Coś mi tu śmierdzi groteską.
loscrudos
Niedzielny punk

Postprzez SPO 2008-11-30, 12:02

U takich kapel większość poglądów wmontowane jest do ich utworów i to akurat mnie nie rusza (jak by mnie ruszało to bym poprostu nie przyszedł), ale jeśli cała wypowiedź jest dłuższa niż piosenka to chyba coś jest tu nie tak.
Lubię pedałować.

Przyszły władca świata KURWA!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SPO
Nie wącha gówna

Postprzez loscrudos 2008-11-30, 13:24

Nie przeszkadza mi gdy kapele starają się poszerzyć swój występ o potyczki słowne czy też monologi z publicznością. Byłem na wielu koncertech na których tego typu zagrywki były czasowo dłuższe od wykonywania muzycznych kawałków. Nieważne ile czasu zajmuje rozmowa a ile gra , liczy się tylko zdolność wytworzenia odpowiedniego klimatu na koncercie.

I na nic tu nasze dywagacje bo sama potyczka słowna może być wiele ciekawsza od zaprezentowanej muzyki , lub sama dobra muza może być spieprzona przez nieciekawe dialogi z publicznością.

Życze wszystkim żeby i teksty rzucone ze sceny i muza rozpiedalająca bębenki były przedniej marki. Tyle w temacie.
loscrudos
Niedzielny punk

Postprzez siedemsiedem 2008-11-30, 20:28

Właśnie mi się przypomniał koncert los fastidios z tegorocznego subculture festu i jak dla mnie te zagrzewania miedzy piosenkami do walki z wszelkimi "izmami" i "fobiami" jedynie psuły koncert,swoja droga bardzo dobry.
siedemsiedem
Bywalec koncertów

Postprzez gyryly 2008-11-30, 22:58

loscrudos napisał(a):
gyryly napisał(a):rozumiem kontakt z publicznoscia w trakcie koncertu bo to jest rowniez wazne, nie tylko granie. jednak wkurza mnie wpajanie wlasnych ideologii, punktu widzenia, nakazywanie jakis postaw przeciez kazdy ma swoja osobowosc i liderzy nie powinni uwazac sie za jakis guru i mowic co robic. kazdy kto glupi nie jest sam potrafi zauwazyc co sie do okola dzieje i jak na to reagowac

To znaczy że ty na forum możesz przekazywać własne idee (zdjęcie przy twoim nicku) lecz inni nie powinni publicznie wyrażać własnych poglądów ?

Coś mi tu śmierdzi groteską.

kurde przede wszystkim nie pamietam ze to pisalam, nie bylam w pelni swiadoma. ale skoro juz napisalam to musze sie obronic, wg mnie fora sa po to zeby pokazac kto jaki jest i nie mowie o zmuszaniu innych do bycia takim samym. a skoro chodzi o moj avatar to poprostu wiecej sie z niego da o mnie dowiedziec niz jakbym dala zdjecie, grafike czy cus tam
Precz z U-Pałami
gyryly
Komputerowy wojownik

Postprzez gyryly 2008-11-30, 22:59

a tak poza tym gdzie ty widzisz groteske??
Precz z U-Pałami
gyryly
Komputerowy wojownik

Postprzez Olsztyn 2008-12-01, 04:59

Elo.
Tak se czytam i mi się przypomniało jak kiedyś grałem w kapeli 8-) i na wokalu był koleś, który swoje poglądy uważał za jedyne i słuszne i jak kiedyś na koncercie zaczął gadać te farmazony to dopiero była chujnia bo ja sie wcale nie utożsamiałem z tymi tekstami :-D
Olsztyn
Komputerowy wojownik

Następna strona

Powrót do Muzyka