Z cyklu "aburd na dziś"

Moderator: orgasm_addict

Postprzez kapi 2008-03-25, 16:48

I bardzo dobrze, moim zdaniem prawa dziecka powinny byc chronione na kazdej plaszczyznie zycia spolecznego, seksualnego itd... Co nie znaczy by nie rozwijac edukacji i nie wprowadzac wiedzy, nic nie dzieje sie przeciw dzieciakom, to jest jedynie ochrona dla nich.Chyba dobrze wiemy ze dojrzalosc fiyczna nie zawsze idzie w parze z emocjonalna, co ma niestety czesto smutne konsekwencje.
Po zatym, tu idzie tez o ochrone nieletnich nie przed nimi samymi, ale rowniez przed wykorzystywaniem ich przez doroslych. Uwazam ze wiecej pozytku przyniosa takie zmiany, nie ma co plakac bez powodu.
Gdy mieszkalam w Polsce to pracowalam z trudna mlodzieza edukowalam w kazdym zakresie, dawalam wsparcie itp wiec uwierz mi, znam te sprawy nie tylko z gazet.
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez ranger88 2008-03-25, 18:35

hmm ciekawe kogo by posadzili jak by 17letnia dziewczyna przespala sie z 16 lwtnim kolesiem heh:D pojeby
Slonce swieci deszcze nie pada... kortowiada kortowiada!!!

http://www.enej.pl
ranger88
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-25, 19:32

kapi napisał(a):Po zatym, tu idzie tez o ochrone nieletnich nie przed nimi samymi, ale rowniez przed wykorzystywaniem ich przez doroslych. Uwazam ze wiecej pozytku przyniosa takie zmiany, nie ma co plakac bez powodu.
Gdy mieszkalam w Polsce to pracowalam z trudna mlodzieza edukowalam w kazdym zakresie, dawalam wsparcie itp wiec uwierz mi, znam te sprawy nie tylko z gazet.

Przyznam Cie racje, jednak nie podoba mi się to,że wszelkie zmiany, które w pewien sposób powinny być pozytywne, zaczynają i kończą sie na "zabronić". To najłatwiejsze i najszybsze wyjście, jednak w moim mniemaniu, jak wszystko, tak i to zaczynają od dupy strony.

To nie jest rozwiązanie problemu ,ale unikanie go.
Nawet badania ŚOZ potwierdzają, że młodzież objęta edukacją seksualną później decyduje się na współżycie, a poziom ciąż niechcianych spada.
Ostatnio edytowano 2008-03-25, 19:43 przez _Vendetta_, łącznie edytowano 2 razy
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez kapi 2008-03-25, 20:15

Raczej nie dupy strony. Bo resocjalizacja w wiazieniach, jej elementy w poprawczkach, psycholodzy w szkolach, sierocincach itp.Terapie grupowe dla mlodych kryminalistow, wlaczajace ich do programu opieki nad uposledzonymi dziecmi. Tworzy sie rowniez od wielu lat specjalnie dla mlodych ludzi osrodki pomocy, gdzie pracuja wolontariusze i zajmuja sie dzieciakami od 6 lat w zwyz: pobitymi, zgwalconymi, wynedznialymi, przesladowanymi w szkole przez rowniesnikow, w domu przez rodzicow, spiacych na ulicy i zapomianych, nie mow ze nic sie nie robilo i nie robi w tej kwestii, bo to nie jest prawda. Najlatwiej powiedziec nie podoba mi sie, bo zabrania, ale czego zabrania i z jakiego powodu zabrania, to juz gorzej? Moim zdaniem musi byc ZABRANIAM krzywdzic drugiego czlowieka nieswiadomego swej seksualnosci, gwalcic, bic i przesladowac kogokolwiek a w szczegolnosci dzieci.Przedwczesna inicjacja seksualna, co powiesz na to gdy ty bedziesz matka? :-|
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez kapi 2008-03-25, 20:19

Ven , kto tu mowi o zaniechaniu edukacji seksualnej? Mi na tego posta odpisujesz czy wyimaginowanemu przyjacielowi?
Ostatnio edytowano 2008-03-25, 20:32 przez kapi, łącznie edytowano 1 raz
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez krzysiek2012 2008-03-25, 20:21

kapi napisał(a):Po zatym, kto tu mowi o zaniechaniu edukacji seksualnej?

tylko kto ma edukować???
krzysiek2012
Niedzielny punk

Postprzez kapi 2008-03-25, 20:36

krzysiek2012 napisał(a):
kapi napisał(a):Po zatym, kto tu mowi o zaniechaniu edukacji seksualnej?

tylko kto ma edukować???
Wiesz przeczytaj sobie dwa powyzsze moje posty, to sie dowiesz, te rozbudowane obok wampirka.
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Postprzez krzysiek2012 2008-03-25, 20:40

no tak ale ty mowisz o trudnej młodziży i o ludziach po przejściach a ja mam na myśli dzieciaków ze szkół
krzysiek2012
Niedzielny punk

Postprzez _Vendetta_ 2008-03-25, 21:06

kapi napisał(a):Ven , kto tu mowi o zaniechaniu edukacji seksualnej? Mi na tego posta odpisujesz czy wyimaginowanemu przyjacielowi?

Nikt nie mówi o zaniechaniu, jednakze jeśli w tym momencie ta edukacja wyglada tak jak tzw. "wychowanie do życia w rodzinie", które pamietam z liceum to jest ona na marnym poziomie.
Poza tym,zejdź z tonu.

kapi napisał(a):Najlatwiej powiedziec nie podoba mi sie, bo zabrania, ale czego zabrania i z jakiego powodu zabrania, to juz gorzej? Moim zdaniem musi byc ZABRANIAM krzywdzic drugiego czlowieka nieswiadomego swej seksualnosci, gwalcic, bic i przesladowac kogokolwiek a w szczegolnosci dzieci.

Oczywiście, ale jedna ustawa przesuwająca paragraf wyżej, nie rozwiąże tego,że dzieci są bite,gnębią sie w szkołach,czy wykorzystują nawzajem. Jest to skutek nie tyle luk w prawie ile ludzkiej obojętności, lekceważenia problemu w zalążku i braku prewencji w tym temacie.
Ostatnio edytowano 2008-03-25, 21:07 przez _Vendetta_, łącznie edytowano 2 razy
_Vendetta_
Bywalec koncertów

Postprzez kapi 2008-03-25, 21:07

Ta mlodziez i dzieciaki po przejsciach to niby co z systemu edukacji sa wyjete? Powiedz mi czy wciagu ostatnich 3 lat w Polsce porzucono prowdzenie chocby lekcji biologii? Uniwerki, szkoly pedagogiczne pozamykali, a wszyscy wyksztalceni ludzie spierdolili do UK, jesli tak to anarchia jak w morde strzelil, i co dazysz do tego zeby mi to napisac, nie musisz, a moze ze pensja slabiutka tez nie, wiem o tym doskonale. Polskie spoleczenstwo jest jednym z najlepiej wyedkowanych spoleczenstw europejskich, przecietny Polak wie wiecej o rozmnazaniu i chocby socjologii niz angol po studiach, wiec nie bzdurajcie ze nie ma kto sie tym zajac, troche dobrej woli? A nie pesymistyczne jeki nigdzie nie jest jak w bajce.
Ostatnio edytowano 2008-03-25, 21:08 przez kapi, łącznie edytowano 1 raz
kapi
kapi
Komputerowy wojownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polityka