Zgwałconej czternastolatce odmawia się aborcji

Postprzez jurij77 2008-06-27, 23:51

czyli o kradzierzach mogą mówic tylko złodzieje, o religii kapłani a o matematyce Dusia i January z Szalonych liczb...
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez antipop77 2008-06-28, 15:39

z tymi szalonymi liczbami to pojechales :lol: piekny teledurniej to byl! ale Dusia to niestety juz sie raczej na zaden temat nie wypowie, bo zeszla z tego lez padolu pare lat temu :(

jak dla mnie, jedyna sytuacja w ktorej aborcja jest dopuszczalna, jest ta w ktorej znalazla sie qant.
bo co znaczy ciezka sytuacja finansowa? jak okreslic, kiedy stac cie jeszcze na dziecko, a kiedy juz nie bardzo? trzeba myslec o tym zanim rozlozy sie nogi, albo rozepnie rozporek, a nie keidy dziecko juz zyje.
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez MrocznyHipis 2008-06-28, 19:33

antipop77 wiwat!
Takiemu dzieciakowi dostanie się po psychice jeżeli tej aborcji dokonana. W wieku 14 lat wszystko jest takie zmutowanie duże, jeżeli chodzi o emocje i uczucia. Do tego jeszcze te całe chcące pouczać ją cipstwo.
Niemiec powiedziałby 'sheisse'
"Demokracja to rządy większąści, a większość to idioci"
MrocznyHipis
Komputerowy wojownik

Postprzez Szokal 2008-06-29, 10:39

Aborcja to zło, ale chyba nikt, łącznie z feministkami nie traktuje jej jako rzeczy łatwej i przyjemnej. To zawsze konieczne zło.

Oczywiście można powiedzieć, że lepiej wychować i oddać do adopcji...ale ciąża to nie to samo co chodzenie na nielubianą lekcję. Wymaga pełnego zaangażowania. Czy w sytuacji niechcianego dziecka chcemy skazać tak młodą dziewczynę na 9 miesięcy + dramatyczny poród (Dziewczyna ma 14 lat! Poród jest cięższy niż u 30-latki rodzącej trzecie dziecko, jest większe prawdopodobieństwo utraty zdrowia czy życia)

A teraz wyobraźcie sobie że jesteście którąś ze stron uczestniczących: chłopakiem dziewczyny, matką, albo dziewczyną. Co byście wybrali?

Gdy patrzę z boku, to łatwiej mi powiedzieć, że powinna urodzić i wychować dziecko albo oddać do adopcji. Ale gdy wczuję się w sytuację, właściwie aborcja wydaje się najrozsądniejszym wyjściem.

Ja jestem zdania, że taka wczesna inicjacja seksualna NIE JEST NORMĄ. To raczej wyjątek.
Po pierwsze - inaczej byłoby znacznie więcej takich przypadków.

Po drugie - badania fachowe, (a nie na zlecenie pisma szukającego sensacji żeby wstawić sobie na okładkę "seks w gimnazjum!"). pokazują że wiek inicjacji obniżył się do około 17 lat zamiast 18, na początku lat 90 tych.

Społeczeństwo nie jest tak plastyczne, żeby w ciągu tak niedługiego czasu wiek inicjacji obniżył się o parę lat.

Wrażenie może być potęgowane przez ubieranie się wielu dziewcząt w wieku gimnazjalnym w wyzywającym stylu (za komuny trudniej było tak wyglądać), oraz powszechne w tym wieku konfabulacje (dotyczące nie tylko sfery seksualnej!).

Przypomnijcie sobie bajdurzenia typu - mój tata polonezem jechał 250 km'h, w domu mam stereo o mocy 2000 watt.
Szokal
Komputerowy wojownik

Postprzez jurij77 2008-06-30, 05:22

Nigdy nie pojmę jednej rzeczy u zwolenników aborcji- ciężki poród, dyscyplina przez 9 miesięcy ale TU CHODZI O LUDZKIE ŻYCIE! Chyba warto...
"...kto na parkiecie? Wy dobrze kurwa wiecie! Niech zostaną laski- wypierdalac śmiecie. Bujaj się ze mną a nie z tamtym, to są bounsy a nie kurwa szanty. Nie ma się co cackac, ja jestem bardzo szybki- krągłe cycki, dupcia, opalone łydki.... Ty siedzisz w nocy i oglądasz boks a ja w nocnych klubach napierdalam koks..."
jurij77
Komputerowy wojownik

Postprzez buri 2008-06-30, 09:28

W wieku 14 lat wszystko jest takie zmutowanie duże, jeżeli chodzi o emocje i uczucia.

http://pl.youtube.com/watch?v=DE9llClgT ... re=related ;-)
Pewnie nalezysz do psycholi ktorzy siedzac w kaluzy wlasnych odchodow masturbuja sie i nagle zadaja sobie pytanie: Boze czy ja przypadkiem nie jestem dziwny?
buri
Nie wącha gówna

Postprzez orgasm_addict 2008-06-30, 15:54

Nigdy nie pojmę jednej rzeczy - jak można być przeciwnikiem aborcji i zwolennikiem kary śmierci.
"Punrock je najkrajšia hudba na svete,najkrajšie dievčatá sú punkerky,najmúdrejšie texty sú punkové.Najkrajšie oblečenie je punkové a najlepšie pivo je to ktoré vypiješ vo svojej punkovej partii!" Koňyk/Zona A
orgasm_addict
Niedzielny punk

Postprzez antipop77 2008-06-30, 16:16

osobiscie nie jestem zwolennikiem kary smierci, chociaz lepsza juz bylaby kara smierci niz to co mamy teraz... jakis psychol pokroju buriego gwalci i zabija Ci matke/corke, a Ty placisz podatki na jego utrzymanie. moze byc bardziej chora sytuacja?

a poza tym orgasm, jesli nie widzisz roznicy miedzy bezbronnym kilku tygodniowym dzieckiem, ktore znajduje sie w brzuchu swojej matki, a morderca, czy gwalcicielem, no to sorry... nasza religia nakazuje wybaczac, ale nie oznacza to, ze winny nie powinien poniesc kary.
And I'm a time bomb tickin'... BOOM!
I been tickin' to the sounds of the rock and roll...
antipop77
Bywalec koncertów

Postprzez Szokal 2008-07-02, 13:11

Problem z karą śmierci polega na pomyłkach i różnych okolicznościach, które w zależności od tego czy i jak się je przedstawi, tak różna będzie nasza ocena czynu! Jeśli ktoś mówi "śmierć za śmierć", to mnie to przeraża. Bywa różnie - kobieta która zadźga męża pijaka po kilkunastu latach upokorzeń, człowiek który wpadnie w szał z powodu zaburzeń psychicznych, przypadkowa śmierć (ktoś groził pistoletem i wystrzeliło przypadkowo).

Wolę płacić podatki na odsiadujących wyroki, niż mieć na sumieniu skazanie kogoś kto nie był winny.

http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.p ... z&name=210

Kara śmierci mogłaby być, w przypadku seryjnych morderców, co do których winy nie mamy żadnych wątpliwości. Ale czy dużo jest takich przypadków?

nasza religia nakazuje wybaczac, ale nie oznacza to, ze winny nie powinien poniesc kary.

Co to znaczy "nasza"? Może twoja, bo ja np. nie wierzę. Twoja religia a raczej ci co ją wykładają, zakazują też stosowania srodków antykoncepcyjnych. Dobrze, że większość się do tego nie stosuje, bo strach pomyśleć co by się działo.

Problem z ciążą polega na stadium zawaansowania. Gdzie ustalić granicę? Czy np. środki poronne 72 godziny, polegające na zabiciu kilku komórek (a może to też dziecko?) to zbrodnia? Moim zdaniem nie.

Powiem tak: gdyby mi się to przydarzyło w tej chwili, że moja dziewczyna zaszłaby w ciążę, to byłbym przeciwny aborcji. Ale gdyby taka sytuacja zastałaby mnie i ją w wieku znacznie młodszym, pewnie byłbym za aborcją. Nie jest to tylko kwestia wieku, bo wchodzą oczywiście różne inne czynniki (ale niektóre są zdecydowanie powiązane z wiekiem).

Życie matki, moim zdaniem jest warte więcej niż życie dziecka, w sytuacji gdy mamy do czynienia z zagrożeniem życia. Gdybym był lekarzem i miał podjąć dramatyczną decyzję kto ma przeżyć, to zdecydowanie matka.
Szokal
Komputerowy wojownik

Postprzez jurij77 2008-07-02, 21:22

orgasm... jak Cię lubię tak pierdolisz: kara śmierci jest wykonywana na mordercy, nakimś kto świadomie pozbawił życia kogoś innego. ZAWINIŁ. Aborcja to zabicie dzieciaka, który nic nie zawinił.

szokal... owszem, może pjawic się pomyłka ale szansa na nią jest znacznie mniejsza niż to, że delikwent rozpierdoli się autem chociażby. Kara śmierci jest w moim mniemaniu sprawiedliwa za cyniczne mordy bez skrupułów, nie za zabójstwo pijaczkowatego agresywnego męża. Jest też sprawiedliwa bo nie trzeba psychola utrzymywac przez 30 lat, skutecznie eliminuje się zagrożenie z ulic, nieuchronnośc kary jest odstraszająca...
jurij77
Komputerowy wojownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Artykuły